Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Υπεγράφη η απόφαση έγκρισης ειδικοτήτων για το ΙΕΚ Θήβας

Μετά το έγγραφο του Δημάρχου Θηβαίων κ. Σπύρου Νικολάου προς τον Υπουργό Παιδείας για την ίδρυση Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ) και Σχολής Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΕΚ) στη Θήβα , με ειδικότητες που συνδέονται με την ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας, και την θετική προ ημερών απάντηση της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης,  ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Κων/νος Αρβανιτόπουλος, υπέγραψε,  στις 20 Φεβρουαρίου,  την έγκριση και υλοποίηση ειδικοτήτων σε Δημόσια ΙΕΚ, μεταξύ των οποίων και του νεοϊδρυθέντος ΙΕΚ  της Θήβας, με τις ακόλουθες ειδικότητες:
ΙΕΚ ΘΗΒΑΣ
Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων
Εκπαιδευτής Υποψηφίων Οδηγών Αυτοκινήτων και Μοτοσικλετών
Στέλεχος Υπηρεσιών Εφοδιαστικής Αλυσίδας (logistics)
Τεχνικός Αισθητικής Ποδολογίας, Καλλωπισμού Νυχιών και Ονυχοπλαστικής
Τεχνικός Αισθητικής Τέχνης και Μακιγιάζ
Τεχνικός Εγκαταστάσεων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας
Τεχνικός Κομμωτικής τέχνης

Ο κ. Δήμαρχος, μετά την δημοσιοποίηση της απόφασης του κ. Υπουργού, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

          « H ανάγκη για δημιουργία ΙΕΚ και ΣΕΚ προέκυψε μετά την πρόσφατη μεταρρύθμιση στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση που προβλέπει την κατάργηση των Επαγγελματικών Σχολών (ΕΠΑΣ)- από το επόμενο σχολικό έτος 2014-2015- μεταρρύθμιση με την οποία μένει ένα μεγάλο κενό στην τεχνική εκπαίδευση στην πόλη της Θήβας και την ευρύτερη περιοχή της πρώην επαρχίας Θηβών.
            Γι' αυτό το λόγο μετά και από σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, απέστειλα έγγραφο στον κ. Υπουργό με το οποίο ζητούσα να καλυφθεί αυτό το κενό, με την ίδρυση δημόσιου ΙΕΚ και ΣΕΚ, με ειδικότητες που συνδέονται με την ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας. Η υπογραφή της έγκρισης από τον κ. Υπουργό μας χαροποιεί, καθώς ικανοποιήθηκε το αίτημα μας και ιδρύεται σε πρώτη φάση δημόσιο ΙΕΚ στην περιοχή μας και μάλιστα με επτά από τις οχτώ ειδικότητες που είχαμε ζητήσει.

            Οι προσπάθειές μας συνεχίζονται ώστε να δρομολογηθούν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες που απαιτούνται σε συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης, προκειμένου το ΙΕΚ Θήβας να λειτουργήσει κανονικά από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο». 

Δεν υπάρχουν σχόλια: