Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Το Σάββατο έγιναν τα εγκαίνια των νέων γραφείων του Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Δρυμού Παρνασσού



Το Σάββατο 22 Μαρτίου έγιναν τα εγκαίνια των νέων γραφείων του Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Δρυμού Παρνασσού στις εγκαταστάσεις του  Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ενημέρωσης της Αμφίκλειας που παραχωρήθηκαν από το Δήμο Αμφίκλειας – Ελάτειας. 
Τους χαιρετισμούς της εκδήλωσης άνοιξε  η Πρόεδρος του Φορέα κ. Θέκλα Τσιτσώνη, η οποία στην ομιλία της παρουσίασε εν συντομία την πορεία και τους στόχους του Φορέα και ακολούθησαν οι χαιρετισμοί του  Αντιδημάρχου Αμφίκλειας-Ελάτειας κ. Γ. Σκουρολιάκου, του Περιφερειακού Συμβούλου Στερεάς Ελλάδας κ. Ν.Παπαναγιώτου, της προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Διστόμου - Αράχωβας – Αντίκυρας κας Ε. Σύρου, του Προέδρου της Δημοτικής κοινότητας Αμφίκλειας κ. Γ. Ποζιού και του Προέδρου του Οικονομικού Επιμελητηρίου Κεντρικής Στερεάς Ελλάδας κου Α. Μολιώτη οι οποίοι  τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση.
Ακολούθησε η  Ημερίδα για την Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας, η 5η που διοργάνωσε ο Φορέας, στην οποία  η Πρόεδρος του ΦΔΕΔ Παρνασσού ανέπτυξε το θέμα «Εθνικός Δρυμός Παρνασσού: Το Δίκτυο «Natura 2000» και το έργο «Παρακολούθηση τύπων οικοτύπων και ειδών»». Ακολούθησαν οι ομιλίες με θέματα «Περιβαλλοντικές Διαδρομές του Παρνασσού-Μοχλός Ανάπτυξης της Περιοχής» και «Περιβαλλοντική Εκπαίδευση και Ενημέρωση - Ευαισθητοποίηση για την προστασία του Παρνασσού» τις οποίες ανέπτυξαν οι υπάλληλοι του Φορέα Θ. Λαναρά, MSc Δασολόγος-Περιβαλλοντολόγος, και Δ. Μερτζανίδου, Δρ. Βιολόγος, αντίστοιχα. Η Ημερίδα ολοκληρώθηκε με την ομιλία του κου Χατζηφώτη Μιχάλη, Νομικού Συμβούλου της Γενικής Γραμματέως του ΥΠΕΚΑ, ο οποίος ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους σχετικά με τους στόχους και τις προτεραιότητες που έχει θέσει το Υπουργείο για τους Φορείς Διαχείρισης και ειδικότερα τον Παρνασσό. Οι ενδιαφέρουσες ομιλίες έδωσαν την ευκαιρία στους παρευρισκόμενους να ενημερωθούν σχετικά με τη συμβολή του Φορέα στην προστασία του Εθνικού Δρυμού και την αειφόρο ανάπτυξη της  ευρύτερης περιοχής,

Για το Δ.Σ. ΦΔΕΔ Παρνασσού
Η Πρόεδρος
Θέκλα Κ. Τσιτσώνη
Καθηγήτρια Τμήματος Δασολογίας

& Φυσικού Περιβάλλοντος, ΑΠΘ

Δεν υπάρχουν σχόλια: