Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

Στα βουβά η αυριανή μαθητική παρέλαση!!!

Η εικόνα αυτή είναι από την μαθητική παρέλαση
 στην πόλη μας τον Μάρτιο του 2010
 (http://orchomenos-press.blogspot.com/2010/03/blog-post_1910.html)
, για να μας θυμίζει 
πως σ` αυτό τόπο είχαμε και Δημοτική Φιλαρμονική.
Στον τελευταίο χρόνο της θητείας
της παρούσας Δημοτικής Αρχής, απλά δεν θα έχουμε!

Κι` επειδή όλοι θα κριθούμε τον προσεχή Μαϊο,
θα αρκεστούμε στο εξής σχόλιο:
"Για άλλους μπορεί αυτή μας η αναφορά να είναι λεπτομέρειες
ή "προεκλογική προπαγάνδα",
για ΕΜΑΣ είναι ΒΑΣΙΚΟΤΑΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ,
με τα οποία ξεχωρίζει ένας οργανωμένος Δήμος
από έναν ανοργάνωτο Δήμο!!!
"

Χρόνια Πολλά σε όλους τους αναγνώστες μας
Ζήτω η 25η Μαρτίου 1821 

14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Προεκλογικά ευαγγελίζονταν πολιτιστική ανάταση!!! Τελικά απλά διέλυσαν τα πάντα... Σταμάτησαν την φιλαρμονική, τη γιορτή της πέστροφας, τα κούλουμα, τον αθλητισμό τον άφησαν στα χέρια συλλόγων ( και ευτυχώς που υπάρχουν και αυτοί όπως πχ ΑΕΟ γιατί αλλοιώς και το γήπεδο θα είχε κλείσει)... Η μόνη δικαιολογία που ακούς πάντα και για όλα είναι ότι δεν υπάρχουν λεφτά... Αυτή ρε παιδιά είναι η δουλειά σας να βρείτε!!!

Ανώνυμος είπε...

Ιστορική φωτογραφία μιάς άλλης εποχής...

Ανώνυμος είπε...

Οι πόροι του Δήμου είναι περιορισμένοι και τα χρέη του υψηλά.
Κύριε Ρόδη, προτείνετε κάποιες δαπάνες που πρέπει να κοπούν για να επανέλθει η φιλαρμονική.

Ανώνυμος είπε...

ως παλιό μέλος της φιλαρμονικής του δήμου μας και ιδρυτικό μέλος της νεοσύστατης τότε φιλαρμονικής με αρχιμουσικό τον κύριο Γιώργο Ζαννιά θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι η φιλαρμονική του δήμου μας διαλύθηκε στην πρώτη θητεία του κυρίου Υπερήφανου διότι τα χρέη που είχε αφήσει ο προηγούμενος δήμαρχος κύριος Γκιζίμης ήταν δυσβάσταχτα...10 χρόνια τώρα απλά φυτοζωούσε με μουσικούς από την Αταλάντη και ελάχιστα παιδιά από τον δήμο μας. Χαρακτηριστικά τα ενεργά μέλη της τότε φιλαρμονικής ήταν περί των 50 μουσικών ενώ τώρα αμφιβάλω αν είχε πάνω από 10 Ορχομένιους νεολαίους. Αφήστε την κλάψα λοιπόν διότι κανείς δεν ενδιαφέρθηκε για το μέλλον της ουσιαστικά. Άντε τώρα για καμιά μπύρα στο καφενείο γιατί μόνο για αυτό κάνετε... Ένα παλιό μέλος...

Ανώνυμος είπε...

Η αλήθεια είναι μία! Η φιλαρμονική διαλύθηκε ουσιαστικά από τη στιγμή που εκλέχθηκε πρώτη φορά δήμαρχος ο κ. Υπερήφανος, ο οποίος με δικά του κριτήρια, έδιωξε ουσιαστικά τον δάσκαλο Γ Ζαννιά, ως συνέπεια και τον πυρήνα της φιλαρμονικής. Από τότε έγινε προσπάθεια να διατηρηθεί η φιλαρμονική με διάφορους τρόπους, αλλά η ασυνέχεια αυτή ήταν ικανή να φέρει την παρακμή της και σήμερα αυτό το αποτέλεσμα... Μια ομάδα δεν διατηρείται μονο με χρήματα, αλλά κυρίως με καλή διάθεση. Άλλο ένα παλιό μέλος...

Το καθημερινό βήμα της πόλης μας! είπε...

Επιτέλους ... μιλήσατε και παρ` όλες τις ανώνυμες τοποθετήσεις, ο καθένας βγάζει τα δικά του συμπεράσματα.
Όσον αφορά την προσωπική αναφορά, θα απαντήσω ΜΟΝΟ όταν ο ανώνυμος αναγνώστης γίνει ΕΠΩΝΥΜΟΣ.
Έχω πρόταση... ας το σκεφτεί δυο φορές οταν αποφασίσει να το κάνει!

Ανώνυμος είπε...

Είναι μέσγιστο λάθος να επιτίθεται ο ένας στον άλλο...Είναι πραγματικότητα ότι ο δήμος μας βρίσκεται σε πολιτιστική αποσύνθεση.Αυτό μας επιβάλει ακόμη περισσότερο να καθίσουμε σε ένα τραπέζι και να λύσουμε το πρόβλημα συλλογικά , με το βλέμα στραμένο στην πολιτιστική αναγέννηση και ανασύνθεση του δήμου και χωρίς μικροπολιτικές σκοπιμότητες.Σας μιλώ ως νέος αχρωμάτιστος κομματικά και σας λέω ότι οι νέοι σήμερα στρέφονται όλο και περισσότερο στην μουσική...Αν σε αυτά τα πλάισια εκσυχρονίσουμε την φιλαρμονική του δήμου και φτιάξουμε ένα δημοτικό ωδείο με ορθές δομές , σωστή οργάνωση και ποικιλία μουσικών οργάνων(μοντέρνα και παραδοσιακά) ,αυτό θα γίνει πόλος έλξης για τους νέους.Αυτό το ενγχείρημα θα μπορούσε να χρηματοδοτηθεί απο το δήμο(με τις ανάλογες περικοπές απο αλλού θα έβρισκε τα χρήματα) και σε ένα βαθμό και απο τους σπουδαστές αφού αν στην φιλαρμονική τα παιδιά θα διδάσκονταν πλέον πραγματική-σωστή μουσική παιδεία και όχι μόνο ακούσματα για γιορτές κτλ , ο γονιός θα αντικαθιστούσε το πολυέξοδο ιδιοτικό ωδείο με αυτό του δήμου και σίγουρα θα δέχονταν να καταβάλει και το σαφώς μικρότερο χρηματικό αντιτιμο.Η χρηματοδότηση θα μπορούσε να στηριχθεί και σε ένα σορό άλλους τρόπους όπως χοροεσπερίδες,χορηγούς κτλΤο θέμα όμως επαναλαμβάνω δεν είναι αν η παραπάνω γενική πρόταση είναι καλή.Ίσως και να είναι χείριστη ,αλλά ας βάλουμε τις ιδέες μας στο τραπέζι έχοντας κατά νου την συλλογική ωφέλεια και τίποτε άλλο!!Εξάλου υπάρχούν μουσικοί με σπουδές στον τόπο μας οι οποιοι θα μπορούσαν να στελεχώσουν οποιοδήποτε εγχείρημα και όχι να φέρνουμε μουσικούς απο αλλόυ!!Πάντως πρέπει να έχουμε υπόψη μας οτι το πρόβλημα δεν περιορίζεται μόνο στην φιλαρμονική.Το ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΜΠΑΣΚΕΤ του δήμου μας είναι υπο διάλυση με την αδιαφορία των υπευθύνων να είναι έκδηλη.Δεν θα θα δώσω μεγαλύτρη διάσταση στο θέμα αλλά θα καλέσω τον Κύριο Ρόδη να αναδείξει το θέμα γιατί όχι και με ένα φωτορεπορτάζ...Θα κλείσω υπενθυμίζοντας ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ!!!

Ανώνυμος είπε...

Δεν φταίει μόνον ο τότε Δήμαρχος!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Λαϊκίστικα τερτίπια... επί Υπερήφανου είναι η φωτογραφία. Επί Ξηρογιάννη δεν υπάρχει. Περίεργη αντίληψη έχεις για την αλήθεια!

Ανώνυμος είπε...

Μην κόπτεσθε τόσο! Θα σας φέρει ένα μαέστρο μέσα σε τελεφερίκ ο νέος δήμαρχος!
Γιατί ο παλιός είναι αλλιώς και ο νέος είναι ωραίος!

Ανώνυμος είπε...

Μάλλον δεν γνωρίζετε τον ορισμό του λαϊκίστικου... Η φωτογραφία δείχνει ελάχιστα άτομα, για μια τέτοια υπηρεσία και ίσως κανένα νέο Ορχομένιο μέλος. Το μόνο καινούριο είναι οι στολές και ίσως κάποια όργανα. Όμως, την επιτυχία μιας ομάδος δεν την κάνουν ούτε οι στολές, ούτε τα όργανα, αλλά οι άνθρωποι. Πρέπει να ανατρέξετε σε καμία παλαιότερη φωτογραφία, γιατί δεν θυμόσαστε ή δεν γνωρίζετε... Το προηγούμενο μήνυμα και τα παραπάνω αποτελούν απλή παράθεση γεγονότων. Δεν πρέπει να κοπτόμαστε για κανέναν. Αλλά για να σας ικανοποιήσω (και αυτό είναι λαϊκίστικο): Ζήτω ο Υπερήφανος!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Στείρα αντιπαράθεση.Πάντως είναι θέμα καυτό που σιγοβράζει... Αποδεικνύεται και τώρα,αλλά και στο παρελθόν απο τα σχόλια!!!

Ανώνυμος είπε...

Γεια σου Λου!

Ανώνυμος είπε...

ΤΥΧΑΙΑ ¨ΕΠΕΣΑ¨ΣΤΟ BLOG και θελω να αναφερω οτι μαλλον ημουν τυχερος που μεγαλωσα στον Ορχομενο, αφου πριν 40 χρονια ημουν στη φιλαρμονικη, στο σκακιστικο ομιλο,στους προσκοπους,..
ισως γιατι τοτε ¨υπηρχαν λεφτα¨!!! ή ανθρωποι με μυαλα. Παντως εχω τις καλυτερες αναμνησεις απο τα παιδικα μου στην πολη σας!!!!