Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

H Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου καταγγέλλει το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας «Κωνσταντίνος Καρδασιλάρης & Υιοί ΑΕΒΕ» για την αδιαφορία που έχει δείξει έως και σήμερα απέναντι στους εργαζόμενους και στις οικογένειές τους.

 
ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑΣ
ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ Γ.Σ.Ε.Ε.

Προς:     Υπουργείο Εργασίας
Υπουργείο Οικονομικών
Κοινοποίηση:
Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης
Τράπεζες –Μετόχους

Η εταιρεία «Κωνσταντίνος  Καρδασιλάρης  & Υιοί ΑΕΒΕ» δραστηριοποιείται στην περιοχή του Σχηματαρίου από το 2004 με αντικείμενο την επεξεργασία και εμπορία ξηρών καρπών. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1980 και εισήχθη στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών το 1996. Έως το 2005 είχε αυξανόμενο κύκλο εργασιών, τόσο για την εταιρεία όσο και για τον όμιλο, ο οποίος διαμορφώθηκε σε 235.000.000 €.
Στην εταιρεία εργάζονταν το 2005  135 άτομα με πλήρη εργασιακά δικαιώματα, τα οποία σταδιακά μειώθηκαν και το 2010 έφτασαν τα 65 άτομα. Το Νοέμβριο  του 2011 το προσωπικό της εταιρείας (που ανερχόταν σε 45 άτομα) αναγκάστηκε να προβεί σε επίσχεση εργασίας καθώς του οφείλονταν δεδουλευμένες αποδοχές από τον Ιούλιο του 2011.
Την τελευταία τριετία (2009-2011) η καταβολή μισθοδοσίας γινόταν με καθυστέρηση που έφτανε ως και τους  5 μήνες. Από το 2011 το προσωπικό της εταιρείας είναι εγκλωβισμένο, εξαθλιωμένο και επιπρόσθετα σήμερα έχει να αντιμετωπίσει και την έλλειψη ασφάλισης και περίθαλψης.
Πρόσφατα το δικαστήριο δικαίωσε την πρώτη αγωγή των εργαζομένων επιδικάζοντας τα δεδουλευμένα και μισθούς υπερημερίας ως την 31/12/2012. Όμως μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει καμία προσπάθεια προσέγγισης και επίλυσης των προβλημάτων τους.
Καλούμε τις τράπεζες-μετόχους (Alpha Bank, Eurobank, Πειραιώς, Εθνική Τράπεζα, Attica Bank) και τη διοίκηση της εταιρείας να αναλάβουν τις ευθύνες τους, έναντι των εργαζομένων της επιχείρησης φροντίζοντας άμεσα την πληρωμή των δεδουλευμένων τους, παράλληλα με τις όποιες συζητήσεις γίνονται με υποψήφιο επενδυτή (εάν υπάρχει τέτοιος επενδυτής) όπως έχει ενημερώσει η διοίκηση της εταιρείας με Δελτίο Τύπου μέσω των αρμόδιων θεσμικών φορέων.  Επιβάλλεται άμεσα να φροντίσουν να δοθεί λύση στο αδιέξοδο των εργαζομένων που βιώνουν σκληρά αυτή την κατάσταση χωρίς οι ίδιοι να φέρουν καμία ευθύνη.
Πρώτος  και κύριος στόχος των εργαζομένων και του ΕΚΘ  είναι να λειτουργήσει η επιχείρηση και να καταβληθούν οι δεδουλευμένες αποδοχές, μετά από συζήτηση με τον νέο επενδυτή.
H  Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου καταγγέλλει  το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας ( όπου έχουν ορίσει οι μέτοχοι)  για την αδιαφορία που έχει δείξει έως και σήμερα απέναντι στους εργαζόμενους και στις οικογένειές τους.
Ζητά άμεσα από το Υπουργείο εργασίας να πραγματοποιηθεί η τριμερή που έχει ζητήσει από τις 19/2/14 για να συζητηθεί το πρόβλημα παρουσία του Υπουργού.


ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ  ΣΥΜΒΟΥΛΙO

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ             Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Δ.  ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ         Κ.    ΚΑΠΟΥΛΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: