Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

Ανακοίνωση Λαϊκής Συσπείρωσης Ορχομενού-Ακραιφνίου για τις δημοτικές, περιφερειακές και ευρωεκλογές

Χαιρετίζουμε θερμά τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, τους νέους και τις νέες στο διευρυμένο δήμο Ορχομενού-Ακραιφνίου που στήριξαν το συνδυασμό της Λαϊκής Συσπείρωσης στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.
Χαιρετίζουμε αυτούς που αντιπαλεψαν κάθε είδους πιέσεις και εκβιασμούς, χρηματισμούς και τα ψεύτικα διλήμματα που τους έθεσαν.
Η Λαϊκή Συσπείρωση Ορχομενού δε χαραμίζει τη δύναμη που της έχει δώσει  ο λαός. 
Αντίθετα την αξιοποιεί για την οργάνωση του αγώνα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης που εφαρμόζονται στο δήμο και τη περιφέρεια, όπως ζητήματα που αφορούν τις εργασιακές σχέσεις στο δήμο, τα ωράρια των επαγγελματιών, ζητήματα ιδιωτικοποίήσεων περιουσίας του δήμου, ζητήματα περιβάλλοντος κ.α. 
Αξιοποιεί την δύναμη της ψήφου που της χάρισε ο λαός του δήμου Ορχομενού-Ακραιφνίου για να παλέψει υπερ των εργατικών - λαϊκών συμφερόντων, για τις λαϊκές ανάγκες.
Παλεύει για την κατάργηση των ελαστικων σχέσεων εργασίας, των προγραμμάτων ανακύκλωσης της ανεργείας που τη διαιωνίζουν και δεν τη λύνουν, για την προάσπιση της δημοτικής περιουσίας από το ξεπούλημα της, για την ελάφρυνση των αγροτών από τα βαριά έξοδα της δουλειάς τους, για την ελάφρυνση των νοικοκυριών από τα αυξημένα δημοτικά τέλη κ.α.
Η ανοδική πορεία της Λαϊκής Συσπείρωσης μέσα σε δύσκολες συνθήκες και η συσπείρωση που επιτεύχθηκε μας δίνει δύναμη να παρέμβουμε ακόμη πιο αποφασιστικά μέσα στο δήμο και την περιφέρεια. 
Ειδικά στην περιοχή μας που επίκειται ακόμη μεγαλύτερη φτωχοποίηση των επαγγελματιών, των αγροτών, των νοικοκυριών, η Λαϊκή Συσπέιρωση Ορχομενού-Ακραιφνίου παίρνει ακόμη μεγαλύτερη δύναμη να τραβήξει μπροστά σε αυτό τον αγώνα με την πλειοψηφία των δημοτών που πλήττονται από τα παραπάνω προβλήματα.
Μας δίνει παραπάνω δύναμη να συγκρουστούμε με κάθε αντιλαϊκό μέτρο που εφαρμόζεται στη δημοτική και περιφερειακή αρχή. 
Μας δίνει δύναμη να αναπτύξουμε τη δράση μας, μαζί με τους εργαζόμενους, για κάθε λαϊκό πρόβλημα, από το ζήτημα των αποριμμάτων μέχρι και γενικά προβλήματα, όπως αυτό της ανεργείας. 
Η πείρα του λαού του δήμου Ορχομενού-Ακραιφνίου αποδεικνύει ότι οι δυνάμεις του δικομματισμού αξιοποιούν τη ψήφο των δημοτών περνόντας στην επίθεση απέναντι τους την επομένη των εκλογών. 
Όλα αυτά τα χρόνια οι παρατάξεις Όραμα κι Έργο και Ορχομενός Νέα Εποχη απέδειξαν με τη ψήφο τους στα δημοτικά συμβούλια τη στήριξη τους σε κάθε αντιλαϊκό μέτρο, όπως η αύξηση των δημοτικών τελών, η υλοποίηση ελαστικών εργασιακών σχέσεων στο δήμο, η πρόθεση ξεπουλήματος περιουσίας του δήμου, η έλειψη πρωτοβουλιών υπέρ εργαζομένων που πλήτονται, απολυμένων που χρειάζονται άμεση στήριξη κ.α.
Οι δυνάμεις του δικομματισμού με τις ψήφους που έλαβαν υλοποιούν αντιλαϊκά μέτρα, κινούνται στη λογική της λεγόμενης ανταποδοτικότητας, υποκλίνονται στις αποφάσεις της ΕΕ και στα μεγάλα συμφέροντα που έρχοναται σε κόντρα με αυτά της πλειοψηφίας των δημοτών. 
Η στάση της Λαϊκής Συσπείρωσης στο δεύτερο γύρο έχει τεθεί αναλυτικά κατά την προεκλογική περίοδο, είναι στάση αρχών και εναντιώνεται σε κάθε συνδυασμό-υπερασπιστή της ΕΕ, φορέα της αντιλαϊκής πολιτικής. 
Έτσι λοιπόν και στο δήμο Ορχομενού, στο β΄γύρο δε μπαίνουμε στο δίλημμα στήριξης κανενός από τους δύο συνδυασμούς, Όραμα κι Έργο και Ορχομενός Νέα Εποχη . 
Συνεχίζουμε τον αγώνα μας, μαζί με τους εργαζόμενους, τους εμπαγγελματίες, τους αγρότες, τους νεολαίους της περιοχής.
Καλούμε τους εργάτες και τις εργάτριες του δήμου Ορχομενού, τους μικρομεσαίους αγρότες και επαγγελματίες, τους συνταξιούχους, τους νέους και τις νέες ανεξάρτητα τι ψήφισαν στις Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές να δώσουν δύναμη στο ΚΚΕ στις ευρωεκλογές, γιατί θα δυναμώσουν τη δική τους φωνή.
Τόσο η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δυνάμεις που υποστηρίζουν την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, υποστηρίζουν τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης και τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας κι όχι αυτά του λαού. 
Οι διαξιφισμοί, οι αντιθέσεις τους αφορούν μόνο το είδος της αντιλαϊκής διαχείρισης που θα εφαρμόσουν την επόμενη περίοδο.
Ούτε η διαχείριση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ούτε αυτή του ΣΥΡΙΖΑ θα ανακουφίσουν το λαό. 
Η παραμονή της χώρας στην ΕΕ φτωχαίνει ολοένα και περισσότερο το λαό μας, καθώς είναι Ένωση μονοπωλίων, καπιταλιστικών κολοσσών που ξεζουμίζουν καθημερινά τους λαούς της Ευρώπης. 
Ψήφος στο ΚΚΕ στις ευρωεκλογές για να πολλαπλασιαστεί η λαϊκή δύναμη, να οργανωθεί από καλύτερες θέσεις η αντίσταση στην αντιλαϊκή πολιτική, στην ευρωπαϊκή λυκοσυμμαχία, να δυναμώσει το διεκδικητικό κίνημα και η εργατική, λαϊκή αντιπολίτευση αφού ο λαός μας είναι στην αντιπολίτευση.
Ψήφος στο ΚΚΕ για να σπάσουμε τα δεσμά των μονοπωλίων και της ΕΕ.
Ψήφος στο ΚΚΕ για να έχει την εξουσία ο λαός.
Ισχυρό ΚΚΕ παντού 
γιατί δύναμη κι ελπίδα είναι του λαού