Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

« Ο Δήμος Θηβαίων, οι φορείς και όλοι οι πολίτες περιμένουν ο Υπουργός να υλοποιήσει άμεσα τις δεσμεύσεις του» σχολιάζει ο Νικολάου μετά τη συνάντηση με τον Βορίδη…

Με τον Υπουργό Υγείας Μάκη Βορίδη συναντηθήκαν Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014, εκπρόσωποι των φορέων της Βοιωτίας.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια υλοποίησης της ομόφωνης απόφασης που λήφθηκε στην Παμβοιωτική σύσκεψη στη Λιβαδειά  λίγες μέρες νωρίτερα,  όπου μεταξύ άλλων αποφασίστηκε εκπρόσωποι των Φορέων της Βοιωτίας, να επισκεφθούν και να ενημερώσουν τον αρμόδιο Υπουργό για τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν στις παρεχόμενες κρατικές υπηρεσίες υγείας στις δύο κύριες δομές, τα Γενικά Νοσοκομεία Λιβαδειάς και Θήβας καθώς και τα Κέντρα Υγείας του Νομού.

Ο Υπουργός Υγείας, που ήταν ενήμερος για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο κυρίως λόγω έλλειψης επιστημονικού, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού, διαβεβαίωσε ότι δε θα κλείσει κανένα από τα δύο νοσοκομεία του νομού.

Σε ό,τι αφορά τη στελέχωσή τους, ανέφερε ότι στη Λιβαδειά και στη Θήβα πρόκειται σύντομα να διοριστούν δύο μόνιμοι γιατροί, ένας παιδίατρος και ένας παθολόγος αντίστοιχα.

Όσον αφορά στους επικουρικούς, ο Υπουργός Υγείας ενημέρωσε ότι προκηρύσσονται για τη Λιβαδειά θέσεις αναισθησιολόγου, ορθοπεδικού και παθολόγου, καθώς και θέσεις καρδιολόγου, παθολόγου και χειρουργού για τη Θήβα. Μάλιστα πρόσθεσε ότι σε αυτούς πρέπει να συνυπολογιστούν και δώδεκα ιατροί, οι οποίοι πρόκειται να ενισχύσουν το ΠΕΔΥ.


Ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου που παραβρέθηκε στη συνάντηση με τον Υπουργό έκανε την ακόλουθη δήλωση:


« Ο Δήμος Θηβαίων, οι φορείς και όλοι οι πολίτες περιμένουν ο Υπουργός να υλοποιήσει άμεσα τις δεσμεύσεις του. Δεν λύνεται βέβαια το πρόβλημα, ωστόσο η ενίσχυση με ιατρικό προσωπικό είναι ένα θετικό βήμα, μια ανάσα για τη λειτουργία τους και πιστεύω ότι με τη φιλότιμη προσπάθεια των υπαρχόντων ιατρών, οι οποίοι είναι γνωστό ότι υπερβάλλουν εαυτό για να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες ανάγκες,  θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία μας σωστά προς όφελος του πολίτη»

Δεν υπάρχουν σχόλια: