Κυριακή 31 Αυγούστου 2014

«Μητροπολίτη Νικοδήμου Γραικού» ο δρόμος προς τα Τζιμέϊκα

DSCN0173Το όνομα του αείμνηστου Μητροπολίτη Νικοδήμου Γραικού φέρει από σήμερα η οδός που ξεκινάει από τον κόμβο Κ4 (περιφερειακός Λιβαδειάς) έως την περιοχή Τζιμέϊκα. Το Δημοτικό Συμβούλιο Λεβαδέων έλαβε τη σχετική απόφαση και η εκδήλωση έγινε το πρωί παρουσία του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου.
Ταυτόχρονα το ίδρυμα Χρονίως Πασχόντων – ΑμεΑ «Άγιος Βλάσιος» της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας, που βρίσκεται στη συγκεκριμένη οδό, ονομάστηκε «Νικοδήμειο».
Τόσο ο Αρχιεπίσκοπος όσο και ο Μητροπολίτης Γεώργιος μίλησαν με θερμά λόγια για τη ζωή και το έργο του Νικόδημου Γραικού, ενώ δεν παρέλειψαν να ευχαριστήσουν και το Δ.Σ για την απόφαση του.
DSCN0179Από την πλευρά του Δήμου, ο πρόεδρος του Δ.Σ Δημήτρης Καλλιαντάσης αναφέρθηκε στην απόφαση του Συμβουλίου αλλά και στην πρόθεση του να δώσει όνομα του Αρχιεπισκόπου στην οδό που οδηγεί στο Νοσοκομείο.Έλαβε όμως την αρνητική απάντηση του Αρχιεπισκόπου, καθώς όπως είπε όντας ζωντανός δεν επιθυμεί να βλέπει το όνομα του σε οδό.
Ο απερχόμενος δήμαρχος Νίκος Παπαγγελής δήλωσε ότι θα παραμείνει στη διάθεση της Βοιωτικής Εκκλησίας και ως απλός πολίτης, ενώ η νέα δήμαρχος Γιώτα Πούλου διαβεβαίωσε ότι η συνεργασία του Δήμου με την εκκλησία θα συνεχιστεί. Πηγή http://www.siriosfm.gr/?p=47533

Δεν υπάρχουν σχόλια: