Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014

Την κινεζική αντιπροσωπεία που επισκέφθηκε την ΚΕΕ υποδέχθηκε και ο Πρόεδρος του ΕΠΒ κ. Π. Αγνιάδης

Ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, συναντήθηκε σήμερα με τον πρόεδρο της εταιρίας SHING KEE και την αντιπροσωπεία της, στα πλαίσια συνεργασίας των δυο χωρών για την ανάπτυξη του εμπορίου και την προώθηση ελληνικών προϊόντων στην αγορά της Κίνας. Η εταιρία SHING KEE έχει δημιουργήσει το μεγαλύτερο επιχειρηματικό κέντρο της Κίνας σε μια έκταση 10 τετραγωνικών χιλιομέτρων και θα αποτελείται από 14 εκατομμύρια μέτρα κτιριακών εγκαταστάσεων, εκ των οποίων το 1 εκατομμύριο θα στεγάζει ελληνικά προϊόντα τα οποία θα διατίθενται στην κινεζική αγορά.      
Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να υπογράψουν μνημόνιο συνεργασίας και η ΚΕΕΕ θα έχει συντονιστικό ρόλο στην εδραίωση της εξαγωγής ανταγωνιστικών ελληνικών προϊόντων από την Ελλάδα στην Κίνα.
Η ΚΕΕΕ έχει τονίσει επανειλημμένως την ανάγκη  ενίσχυσης  των ελληνικών εξαγωγών, μέσα από την παροχή πλήρους και αξιόπιστης ενημέρωσης για τις ξένες αγορές. Την περίοδο αυτή, οι εξαγωγές και γενικότερα η αναζήτηση ευκαιριών ανάπτυξης εκτός συνόρων, αποτελούν θέμα επιβίωσης για τις ελληνικές επιχειρήσεις, αλλά και για την ελληνική οικονομία. Παρά το εφιαλτικό περιβάλλον που επικρατεί στη χώρα τα τελευταία τέσσερα χρόνια, ο επιχειρηματικός κόσμος έχει αντιληφθεί απόλυτα αυτή την ανάγκη – και κυρίως έχει ενεργοποιηθεί ουσιαστικά προς τη σωστή κατεύθυνση.

Στην συνάντηση συμμετείχαν από ελληνικής πλευράς, ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος κ. Παναγιώτης Αγνιάδης και η πρόεδρος του Εθνικού Επιμελητηριακού Δικτύου Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών κ. Σοφία Οικονομάκου.      

Δεν υπάρχουν σχόλια: