Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

Έως και την Πέμπτη η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία θα "φιλοξενήσει" τον κινητό μαστογράφο της στον χώρο του Ζαππείου Λιβαδειάς

Έως και  την Πέμπτη 25/9 η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία στέλνει τον κινητό μαστογράφο της στον χώρο του Ζαππείου (χώρος όπου στεγαζόταν το Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας) στη Λιβαδειά για να πραγματοποιήσει μαστογραφίες, κυρίως σε γυναίκες των απομακρυσμένων περιοχών της Περιφέρειας Λιβαδειάς, με προτεραιότητα στις ανασφάλιστες και άπορες. Το εξειδικευμένο προσωπικό της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, θα ενημερώσει δωρεάν για θέματα, που αφορούν τον καρκίνο του μαστού. Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να τηλεφωνήσουν από 10 Σεπτεμβρίου 8.30 – 9.30 πμ και 6.00 – 8.00 μμ στην υπεύθυνη κ. Τασία Καντά 22610-22539 & 6982784969 για να κλείσουν ραντεβού (εφόσον πλέον υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις). 


Μέλη της ΔΗΜ.Τ.Ο Ο.Ν.ΝΕ.Δ. Λιβαδειάς σήμερα το απόγευμα βρέθηκαν στο χώρο όπου υλοποιείται η δράση για να συγχαρούν τα μέλη του Δ.Σ. του Παραρτήματος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας Λιβαδειάς για την κίνηση αυτή και ακολούθως δήλωσαν:
«Βρισκόμαστε σήμερα εδώ για να συγχαρούμε το Διοικητικό Συμβούλιο του Παραρτήματος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, ιδιαίτερα την Πρόεδρο Στέλλα Ταπανλή, για την πρωτοβουλία τους αυτή.
Χαιρετίζουμε τη προσπάθεια αυτή καθώς η μαστογραφία είναι μια εξέταση που φοβίζει, δημιουργεί άγχος όμως είναι σωτήρια για πολλές γυναίκες. Όπως μας ενημέρωσε το προσωπικό της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας οι γυναίκες που έχουν συμπληρώσει το 38ο έτος ηλικίας τους καλό είναι να κάνουν την εξέταση της μαστογραφίας ενώ για τις γυναίκες κάτω των 38 ετών, που έχουν μητέρα ή αδερφή με καρκίνο του μαστού ωοθηκών σε ηλικία κάτω των 45 ετών, προτείνεται μια πρώτη μαστογραφία αναφοράς σε ηλικία 32-35 ετών. Κατά αυτόν τον τρόπο μπορεί να ανακαλυφθεί μία ενδεχόμενη κακοήθεια σε πολύ αρχικό στάδιο και να αποφευχθούν τα χειρότερα. Για τον σκοπό αυτό και με την σκέψη ότι "το προλαμβάνειν κάλιον του θεραπεύειν", καλούμε κάθε γυναίκα να επικοινωνήσει στα τηλέφωνα που έχουν δοθεί στο κοινό και να κλείσει ραντεβού για την εξέτασή της.
Στο σημείο αυτό δεχόμενοι ερωτήσεις σχετικά με την θέση μας για τις εξαγγελίες περί διακοπής της δωρεάν παροχής εξετάσεων, όπως η μαστογραφία και το Τέστ Παπανικολάου, από το Υπουργείο Υγείας επιθυμούμε να δηλώσουμε: Ως Ο.Ν.ΝΕ.Δ. ΔΗΜ.Τ.Ο. Λιβαδειάς, αλλά και σε κεντρικό επίπεδο, υποστηρίζουμε ότι σε κομβικές εξετάσεις για την υγεία των ασφαλισμένων όπως η μαστογραφία, το Τεστ Παπανικολάου, το PSA με δακτυλική εξέταση η συμμετοχή πρέπει να είναι μηδενική. Τα θεραπευτικά πρωτόκολλα και οι κατευθυντήριες οδηγίες που εξήγγειλε ο Υπουργός Υγείας οφείλουν να εφαρμοστούν πιλοτικά ένα με δύο μήνες ώστε να εντοπιστούν εγκαίρως προβληματικοί περιορισμοί σε κάποια ειδικότητα και να αντιμετωπιστούν άμεσα. Πιστεύουμε ότι κατά αυτόν τον τρόπο θα υπάρξει εξορθολογισμός της δαπάνης των διαγνωστικών εξετάσεων μιας και πρωτίστως οι εξεταζόμενοι θα υποβάλλονται στις βασικές εξετάσεις και εφόσον κριθεί αναγκαίο θα κάνουν τις διαγνωστικές εξετάσεις. Έτσι τίθεται σε πρώτη μοίρα η κάλυψη των αναγκών των ασφαλισμένων και αποφεύγεται το φαινόμενο της κατασπατάλησης του δημοσίου χρήματος. Ακόμη θεωρούμε ότι πρέπει να γίνει επέκταση του συστήματος κατευθυντήριων οδηγιών στην διανομή των φαρμάκων βάζοντας ένα τέλος στα φαινόμενα υπερβολικής συνταγογράφησης.
Ως νέοι άνθρωποι,όπως έχουμε δηλώσει και στο παρελθόν, πρέπει, πρώτα και πάνω απ’ όλα, να είμαστε ενεργοί πολίτες που με τις πράξεις μας θα δίνουμε περισσότερα πρότυπα παρά κριτικές, παίρνοντας θέση ευθύνης για όλα τα ζητήματα. Ως ΔΗΜ.Τ.Ο. Ο.Ν.ΝΕ.Δ. Λιβαδειάς πιστεύουμε και υποστηρίζουμε ότι οφείλουμε να βαδίσουμε στον δρόμο της υπευθυνότητας υιοθετόντας θέσεις που ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και αγγίζουν τον ρεαλισμό αποφεύγοντας το δρόμο του λαϊκισμού και της ουτοπίας που ακολουθεί κυρίως η Αξιωματική Αντιπολίτευση και ο Αλέξης Τσίπρας στο ζήτημα αυτό με τις εξαγγελίες του από το βήμα της ΔΕΘ. Η υγεία μας και των συμπολιτών μας δεν είναι για εμάς αντικείμενο ψηφοθορίας.

Ευχόμαστε την επιτυχή ολοκλήρωση του τετραήμερου της παροχής της εξέτασης της μαστογραφίας και δηλώνουμε αρωγοί σε κάθε τέτοιου είδους κίνηση. »

Δεν υπάρχουν σχόλια: