Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014

Σε πολύ καλό κλίμα, παρά την περιρρέουσα «βαριά» πολιτική ατμόσφαιρα η επίσκεψη Χατζηδάκη στη Λιβαδειά

Την πρόσκληση της ΝΟ.ΔΕ  Βοιωτίας της Ν.Δ, για τη συμπλήρωση 40 χρόνων από την ίδρυση του κόμματος, αποδέχθηκε ο Βουλευτής και πρώην Υπουργός Ανάπτυξης κ. Κωστής Χατζηδάκης και από τη Λιβαδειά μετέφερε ένα μήνυμα αισιοδοξίας, όσον αφορά τη μείωση της ανεργίας. Ο κ. Χατζηδάκης, υποστήριξε   ότι η χώρα, ύστερα από έξι χρόνια ύφεσης, οδηγείται στην ανάπτυξη και τόνισε  ότι η ΝΔ δεν θα ακολουθήσει το ΣΥΡΙΖΑ στη λογική της «πλειοδοσίας». Ωστόσο απέφυγε να σχολιάσει την παραίτηση του Ανδρέα Ψυχάρη, ενώ ιδιαίτερα ενοχλημένος φάνηκε όταν ρωτήθηκε για πιθανή εμπλοκή στη υπόθεση Καρατζαφέρη, βουλευτών της Ν.Δ που ήταν πριν στο ΛΑΟΣ., αν και οι εξελίξεις – όσον αφορά τη Στερεά – τον πρόλαβαν.









 Ο κ. Χατζηδάκης παρουσία των Βουλευτών Βοιωτίας του κόμματος Ευάγγελου Μπασιάκου, Γιάννη Καράμπελα, Ανδρέα Κουτσούμπα, του πρώην υπουργού Αριστείδη Τσιπλάκου, στελεχών και μελλών του κόμματος μίλησε για την προσφορά της Ν.Δ. όλα αυτά τα χρόνια και δίνοντας έμφαση στις τελευταίες εξελίξεις υποστήριξε ότι η χώρα, ύστερα από έξι χρόνια ύφεσης, οδηγείται στην ανάπτυξη,
 «Σήμερα που οργανώνουμε αυτή την εκδήλωση για τα 40 χρόνια από την ίδρυση της Ν.Δ είχαμε την ανακοίνωση από την eurostat των στοιχείων βάση των οποίων η Ελλάδα μετά από 6 χρόνια περνάει από την ύφεση στην ανάπτυξη. Αυτό σημαίνει οτι η προσπάθεια της κυβέρνησης και οι θυσίες του ελληνικού λαού πιάνουν τόπο. Η χώρα έχει δημιουργήσει τις προϋποθέσεις και έχουμε βάλει τα θεμέλια για να βγούμε από τον οικονομικό χειμώνα της ύφεσης και όλοι οι διεθνείς οργανισμοί ότι το 2015 και 2016 αν δεν έχουμε πολιτικές αναταράξεις θα είναι χρονιές ανάπτυξης. Η Ν.Δ. που εργάστηκε τα τελευταία δύο χρόνια για να πετύχουμε αυτό το στόχο θα συνεχίσει να εργάζεται με υπευθυνότητα και σοβαρότητα διότι αυτό είναι και η παρακαταθήκη του ιδρυτή της παράταξης Κωνσταντίνου Καραμανλή ώστε η Ελλάδα να γίνει και πάλι μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα»
Επίσης απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις παροχές προς τους πολίτες ως συνέπεια της όποιας ανάπτυξης σημείωσε ότι η ΝΔ δεν θα ακολουθήσει στη λογική της «πλειοδοσίας»,  τον ΣΥΡΙΖΑ.
«Δεν υποσχόμαστε θαύματα ούτε θα υποσχεθούμε δεν θα μπούμε στο παιχνίδι της πλειοδοσίας με τον ΣΥΡΙΖΑ», είπε και πρόσθεσε: «Ήδη το γεγονός οτι περνάμε σε θετικό έδαφος από πλευράς ρυθμών ανάπτυξης αποτυπώνεται στον τουρισμό, στα δημόσια έργα και στο ότι δεν έχουμε άλλη πτώση στο λιανεμπόριο επομένως η χώρα ακλουθώντας αυτή την πορεία θα μπορέσει να κεφαλαιοποιήσει την πρόοδο και αυτό θα έχει θετική αντανάκλαση στην καθημερινότητα των ελλήνων πολιτών».
Ωστόσο σύμφωνα με τον κ. Χατζηδάκη χρειάζεται υπομονή γιατί όπως είπε «δεν θα περάσουμε αυτόματα από την κόλαση στον παράδεισο, ανεβαίνουμε τα σκαλιά, και έχουμε τα πρώτα αποτελέσματα, πριν δύο χρόνια υπήρχε πρόβλημα πολιτικής σταθερότητας και εξόδου από το ευρώ, σήμερα έχουμε ξεφύγει και τίθενται οι βάσεις για να περάσει η Ελλάδα στη μετά Τρόικα εποχή». Ο Κωστής Χατζηδάκης απέφυγε να σχολιάσει την παραίτηση του Ανδρέα Ψυχάρη, ενώ για την εξαίρεση του ΕΝΦΙΑ από τη ρύθμιση των 100 δόσεων και ερωτηθείς αν υπάρχει θέμα συντονισμού της κυβέρνησης, σημείωσε ότι «δεν υπάρχουν κυβερνήσεις που δεν κάνουν λάθη» και ότι πρέπει να μείνουμε στη «μεγάλη εικόνα» που είναι τα αποτελέσματα της πολιτικής της κυβέρνησης τα οποία για ακόμα μια φορά χαρακτήρισε θετικά.
Τέλος όταν ρωτήθηκε για πιθανή εμπλοκή στη υπόθεση Καρατζαφέρη, βουλευτών της Ν.Δ που ήταν πριν στο ΛΑΟΣ απάντησε λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν θέλω να κάνω κανένα σχόλιο πάνω σε αυτό, είναι θέμα δικαστικό, δεν έχω στοιχεία ούτε έχω υποψία για κανέναν».
Ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Βοιωτίας κ. Γιώργος Λιανός δήλωσε μεταξύ άλλων: «Η ιστορική μας παράταξη γιορτάζει και τιμά φέτος τα 40 χρόνια προσφοράς στη χώρα και τον λαό της» ενώ παράλληλα μίλησε για «διαδρομή ευθύνης και καθοριστικής συμβολής στη θεμελίωση και εμπέδωση της δημοκρατίας, στην κοινωνική πρόοδο της χώρας και των πολιτών, στον ευρωπαϊκό προσανατολισμό και την ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή οικογένεια».
Καταλήγοντας τόνισε οτι τα μέλη της Ν.Δ. είναι αποφασισμένα να διαφυλάξουν «την πολιτική κληρονομιά και την παρακαταθήκη που άφησε ο ιδρυτής της παράταξης Κωνσταντίνος Καραμανλής».














Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι βουλευτές  κκ. Γ. Καράμπελας, Α. Κουτσούμπας, Ε. Μπασιάκος, ο πρώην υπουργός Α. Τσιπλάκος, ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας και Δήμαρχος Ορχομενού κ. Λουκάς Υπερήφανος, περιφερειακοί σύμβουλοι, συνδικαλιστικά στελέχη, μέλη της ΟΝΝΕΔ.


Αγνιάδης – Βασιληάς: Οι «εκπλήξεις» της βραδιάς

Η βραδιά, ωστόσο, για ένα «έμπειρο» αναλυτή της Βοιωτίας, είχε δύο «εκπλήξεις». Η πρώτη αφορά τον επί σειρά ετών Πρόεδρο του ΕΠΒ και Γενικό Γραμματέα της ΚΕΕ κ. Παναγιώτη Αγνιάδη, ένα πρόσωπο που για την υποστήριξη των συμφερόντων των ΜμΕ έχει συγκρουστεί σφόδρα με τον τέως Υπουργό Ανάπτυξης. Παρά την «κοινή κομματική τους βάση», ο κ. Αγνιάδης υπήρξε από εκείνους που υπερασπίστηκε με σθένος την επιβίωση των Επιμελητηρίων, ενάντια στις κυβερνητικές εισηγήσεις του κ. Χατζηδάκη, που εφαρμόστηκαν προς το παρόν. Ο κ. Αγνιάδης ήταν παρόν, όπως παρόν ήταν και ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λιβαδειάς κ. Γιώργος Βασιληάς, για τους δικούς του λόγους! Ποιοι ήταν αυτοί; Ο κ. Βασιλήας ανάμενε στην είσοδο και εκ μέρους των Φαρμακοποιών έδωσε ένα υπόμνημα προτάσεων στον κ. Χατζηδάκη, προκειμένου να μεταφέρει το ανάλογο μήνυμα στην κυβέρνηση όσον αφορά καίριες ρυθμίσεις για τον κλάδο τους. Η «έκπληξη» δεν είχε να κάνει ασφαλώς με την διεκδικητικότητα του κ. Βασιληά αλλά με την παρουσία του σε γαλάζια  πολιτική συνάντηση ύστερα από πολύ πολύ καιρό… γεγονός που φανερώνει πως η ΝΟ.ΔΕ Βοιωτίας ενώνει, παρά
την περιρρέουσα «βαριά» πολιτική ατμόσφαιρα...

Βασίλειος Σταύρου: Η «ηχηρή απουσία» της βραδιάς
O κ. Βασίλειος Σταύρου. 
Κι` ενώ τα κομματικά στελέχη του Νομού ανταποκρίθηκαν σ` αυτό το κάλεσμα που «μύριζε» έντονα προεκλογική συγκέντρωση,  ένα πρόσωπο «έλαμψε για της απουσίας του», κι` αυτός δεν είναι άλλος από τον επί σειρά ετών Πρόεδρο της ΝΟ.ΔΕ Βοιωτίας κ. Βασίλειο Σταύρου. Τον αναζητήσαμε, όχι μόνο εμείς, αλλά και στελέχη που ξέρουν πως η προσωπικότητά του από τη μια και η εμπειρία του από την άλλη, παραμένουν πολύτιμα στοιχεία του εγχώριου πολιτικού σκηνικού. Λέγεται πως ήταν να έρθει, αλλά «κάτι του έτυχε»! Μακάρι, γιατί η σύγκριση για τον νυν, σε σχέση με τον πρώην , μ` αυτά και μ` αυτά, θα αρχίσει να γέρνει σε βάρος του αλλά και σε βάρος της ΝΟ.ΔΕ Βοιωτίας…


Δεν υπάρχουν σχόλια: