Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

Ολοένα και πλησιάζουμεεεεεεε... στη δημιουργία του Αρχαιολογικού Πάρκου Ορχομενού


Ύστερα από ένα διάλειμμα 3,5 ετών, ο Δήμαρχος Ορχομενού κ. Λουκάς Υπερήφανος και ο κ. Σταύρος Μπένος, ξανακάθισαν στο ίδιο τραπέζι, προκειμένου να συνεχίσουν το όραμά της τοπικής κοινωνίας για το Αρχαιολογικό Πάρκο Ορχομενού. Ένα διαχρονικό όραμα που με τη νέα Δημοτική Αρχή μπαίνει και σε νέα βάση, πολύ πιο συγκεκριμένη και κυρίως ρεαλιστική. 





Η συνάντησή τους είχε οριστεί για την Τετάρτη, 5 Νοεμβρίου 2014, κατά την οποία ο κ. Σταύρος Μπένος και οι συνεργάτες του στο ΔΙΑΖΩΜΑ, ο Αρχιτέκτονας κ. Δημήτριος Διαμαντόπουλος και ο συνάδελφός του κ. Θέμις Μπιλής βρέθηκαν στο Δημαρχείο Ορχομενού και έθεσαν ενώπιον του Δημάρχου και Προέδρου της ΠΕΔ κ. Λουκά Υπερήφανου, του Προέδρου του ΔΣ κ. Λάμπρου Ρόδη, του τεχνικού συμβούλου κ. Βασίλειου Τούντα και σύσσωμης της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου μας αλλά και με την τιμητική παρουσία της Προϊσταμένης της Εφορίας Αρχαιοτήτων Βοιωτίας κας Αλεξάνδρας Χαραμή και της υπεύθυνη Αρχαιολόγου της περιοχής μας κας Όλγας Κυριαζή, το νέο πλάνο δράσης που θα μας οδηγήσει οριστικά στην υλοποίηση του ΜΟΝΑΔΙΚΟΥ αυτού Πάρκου για όλη την κεντρική Ελλάδα! Ένα έργο που θα γίνει σε δύο φάσεις και θα χρηματοδοτηθεί εξ` ολοκλήρου από το ΣΕΣ της Στερεάς Ελλάδας. Οι εμπλεκόμενοι φορείς δεσμεύτηκαν σ` ένα αυστηρό πλαίσιο συνεργασίας και θα επανέλθουν στον Δήμο εφ` όσον προηγηθεί συνάντηση και με τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας και την Ιερά Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας.

«Είμαι εξαιρετικά ικανοποιημένος από την πορεία ενός σχεδιασμού που ξεκίνησε στο τέλος της οκταετούς θητείας μου στο Δήμου Ορχομενού και σήμερα τίθεται σε νέες βάσεις. Το διάστημα που μεσολάβησε έγιναν πολλά και ουσιαστικά βήματα, τα οποία θα συνεχίσουμε και θα ολοκληρώσουμε με τη συμβολή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας μέσα σ` αυτή τη γόνιμη 5ετία. Τώρα είμαστε στην τελική ευθεία. Η πρώτη φάση που άμεσα θα χρηματοδοτηθεί μας δίνει την δυνατότητα να αισιοδοξούμε πραγματικά πως ο λαμπρός αυτός πολιτισμός θα αναδειχθεί στη θέση που του αξίζει» δήλωσε σχετικά ο κ. Λουκάς Υπερήφανος, Δήμαρχος Ορχομενού και Πρόεδρος της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας. «Προσωπικά θέλω να ευχαριστήσω και τον κ. Μπένο και τους συνεργάτες του μηχανικούς, τον κ. Διαμαντόπουλο και τον Μπιλή αλλά και τους αρχαιολόγους που προσέχουν τον Ορχομενό και τον επανατοποθετούν στον χάρτη του Πολιτισμού της χώρας μας. Θέλω, όμως, να ευχαριστήσω και τους συνεργάτες μου στην Τεχνική Υπηρεσία για τη πολυετή επιμονή τους και εργασία τους πάνω στο όνειρό μας για τη δημιουργία του Αρχαιολογικού Πάρκου Ορχομενού» είπε ο Δήμαρχος Ορχομενού. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: