Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΣΤΗ ΘΗΒΑ

Πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Βοιωτίας στη Θήβα τη Δευτέρα 15/12/2014 το Διευρυμένο Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Βοιωτίας εκτός από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου παρευρέθησαν η ΟΕΒΕ Θήβας με όλα της τα σωματεία  και ο Εμπορικός Σύλλογος Θήβας.
Καλεσμένοι:
Ο Δήμαρχος Θήβας Κος Νικολάου Σπύρος, ο οποίος μίλησε για τα τοπικά προβλήματα των δύο μεγάλων Πόλεων, υποσχέθηκε αμέριστη συμπαράσταση και στήριξη στην επιχειρηματική κοινότητα. Ο Πρόεδρος του Επιμελητήριου Βοιωτίας Κος Αγνιάδης Παναγιώτης, ο οποίος συμφώνησε με το Δήμαρχο Θήβας λέγοντας ότι τα προβλήματα είναι κοινά και πρέπει μαζί να πορευτούμε.
Ο Δεύτερος καλεσμένος, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θήβας Κος Ζέρβας Κωνσταντίνος εξήγησε τους λόγους της απόφασης για την αποχή διαρκείας των Δικηγόρων για την άμεση απόσυρση του Νέου Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, ο οποίος ναρκοθετεί την ομαλή λειτουργία των θεσμών και της δικαιοσύνης. Οι διατάξεις του οποίου καταργούν επί της ουσίας τους μάρτυρες καθώς και οι ρυθμίσεις που αφαιρούν το έσχατο δικαίωμα προσφυγής, διατηρεί τα εξωντοτικά παράβολα δίνει δικαίωμα στις τράπεζες να έχουν προνομιακή προτεραιότητα στην είσπραξη οφειλών που αποτελεί καταπάτηση κάθε ένοιας δικαίου.
Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου απάντησε ο Πρόεδρος Κος Αγνιάδης χαρακτηρίζοντας δίκαιο τον αγώνα των Δικηγόρων και με ψήφισμα του Επιμελητήριου ζητά την απόσυρση άμεσα του καταστροφικού Νομοσχεδίου που δημιουργεί προβλήματα στην κοινωνική συνοχή και ότι απέμεινε από το κράτος δικαίου.
Το Συμβούλιο έκλεισε με προτάσεις μελών και ευχές για καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένο το Νέο Έτος.
Με εκτίμηση
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΟΕΒΕ ΘΗΒΑΣ

ΧΑΡΑΤΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: