Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

Τριβές κυβέρνησης-ΚΕΔΕ για τον Βαρουφάκη

Την πρώτη επίθεση σε υπουργό της νέας κυβέρνησης εξαπέλυσε ο, εκλεγμενος με τη ΝΔ, πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης. Στο στόχαστρο του κ. Πατούλη βρέθηκε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης με αφορμή τη δημόσια τοποθέτηση του υπουργού υπερ της διακοπής της κρατικής χρηματοδτότησης των δήμων. Στην δήλωσή του ο κ. Πατούλης υποστηρίζει ότι “η χρηματοδότηση των Δήμων είναι πολύ σοβαρή υπόθεση, γιατί επηρεάζει την καθημερινότητα εκατομμυρίων πολιτών. Γι αυτό το λόγο η δημοσιονομική πολιτική δεν μπορεί να εξαγγέλλεται και να ασκείται μέσω twitter. Απαιτεί υπευθυνότητα και ουσιαστικό διάλογο όλων των κοινωνικών εταίρων”.

Αναλυτικά η δήλωση του κ.Πατούλη:

Σε αυτή τη δύσκολη για την Πατρίδα μας συγκυρία όπου δεν έχουμε την πολυτέλεια των δημόσιων διαφωνιών και αντιπαραθέσεων, κάποιος θα πρέπει να ενημερώσει τον κ. Βαρουφάκη ότι η συμβολή της Αυτοδιοίκησης στην επίτευξη του πρωτογενούς πλεονάσματος υπήρξε καθοριστική.

Η χρηματοδότηση των Δήμων είναι πολύ σοβαρή υπόθεση, γιατί επηρεάζει την καθημερινότητα εκατομμυρίων πολιτών. Γι αυτό το λόγο η δημοσιονομική πολιτική δεν μπορεί να εξαγγέλλεται και να ασκείται μέσω twitter. Απαιτεί υπευθυνότητα και ουσιαστικό διάλογο όλων των κοινωνικών εταίρων.

Ευχόμαστε στον κ. Βαρουφάκη , για το καλό της χώρας και του ελληνικού λαού, να φέρει εις πέρας τη δύσκολη διαπραγμάτευση με τους δανειστές μας, ώστε στη συνέχεια να τον ενημερώσουμε με πραγματικά στοιχεία, για τα οικονομικά της Αυτοδιοίκησης. Πηγή http://www.aftodioikisi.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: