Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

Στον Ορχομενό η κεντρική εκδήλωση του ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ τον Σεπτέμβριο στο πλαίσιο των Πολιτιστικών Διαδρομών σ` όλη τη Στερεά

Την Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας επισκέφθηκε τη Δευτέρα 25-05-2015, ο ιδρυτής του Διαζώματος, Σταύρος Μπένος και μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, κ. Ηλία Σανίδα και την Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, κ. Φανή Παπαθωμά, είχαν σειρά συναντήσεων με τους Δημάρχους Τανάγρας, Θηβών, Αλιάρτου, Λεβαδέων και Ορχομενού.
  

Ο λόγος της επίσκεψης ήταν να αναδειχθεί ο ρόλος του Διαζώματος και «Οι Πολιτιστικές Διαδρομές ως ευκαιρία για τη Στερεά Ελλάδα». Συνεκτικό στοιχείο τα αρχαία θέατρα (Δελφών, Ορχομενού, Ερέτριας, αλλά και τα θέατρα Τανάγρας, Καβειρίου, Άσκρης και Χαιρώνειας) και οι αντίστοιχοι αρχαιολογικοί χώροι και μνημεία. Σύμφωνα με την κ. Παπαθωμά, είναι προφανές ότι για την Π.Ε. Βοιωτίας η επίσκεψη αφορούσε τα Βοιωτικά αρχαία θέατρα της Τανάγρας, του Καβειρίου, της Άσκρης, της Χαιρώνειας και του Ορχομενού, τα οποία αποτελούν την πολιτιστική διαδρομή στη Βοιωτίας ως αναπόσπαστο κομμάτι αυτής στη Στερεά Ελλάδα. Σε εξέλιξη βρίσκεται η χρηματοδότηση των αρχαίων θεάτρων από πόρους της Π.Ε. Βοιωτίας  ως προτεραιότητα από το 2014 έως και σήμερα, έτσι ώστε η συγκεκριμένη πολιτιστική διαδρομή να αποτελέσει ένα πιστοποιημένο τουριστικό προϊόν για τη Βοιωτία, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά η Αντιπεριφερειάρχης.
Στη διαδρομή αυτή, αρχικά το ΔΙΑΖΩΜΑ επισκέφθηκε τον Δήμο Θηβαίων και στη συνέχεια το Δήμο Λεβαδέων (Δ.Ε. Χαιρώνειας) και κατέληξαν στον Ορχομενό, όπου σχεδιάζεται να πραγματοποιηθεί και η κεντρική εκδήλωση της Βοιωτίας στο πλαίσιο της Γεν. Συνέλευσης του ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ τον προσεχές φθινόπωρο.  
Θυμίζουμε πως το «ΔΙΑΖΩΜΑ» προωθεί σε συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς τη δημιουργία ενός αρχαιολογικού πάρκου στον Ορχομενό Βοιωτίας, το οποίο θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τρία κορυφαία μνημεία: το αρχαίο θέατρο, το Μυκηναϊκό Ταφικό μνημείο (γνωστό και ως «Θησαυρός του Μινύου»), καθώς και την Παναγία της Σκριπούς, κορυφαίου βυζαντινού ναού του 10ου αιώνα. Γι` αυτό και η αποστολή κατέληξε στον Ορχομενό, όπου τους υποδέχθηκε ο Δήμαρχος και Πρόεδρος της ΠΕΔ κ. Λουκάς Υπερήφανος. Ο κ. Υπερήφανος και η κα Παπαθωμά έχοντας ενστερνιστεί πλήρως το κοινό όραμα για την πολιτιστική διαδρομή στη Στερεά, δήλωσαν πρόθυμοι να οργανώσουν από κοινού την κεντρική εκδήλωση της Βοιωτίας, στο Αρχαίο Θέατρο Ορχομενού.


Δεν υπάρχουν σχόλια: