Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015

Συνέδριο στην Αθήνα οργανώνει η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία

Η μεγάλη πλειοψηφία των παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια επιζούν από τη νόσο τους χάρις στις σύγχρονες θεραπευτικές μεθόδους και φτάνουν σε ηλικία για να δημιουργήσουν οικογένεια. Την ίδια επιτυχή κατάληξη έχουν και οι θεραπευτικές παρεμβάσεις σε μεγάλο αριθμό νεαρών ενήλικων ασθενών. 
Ένα από τα προβλήματα που προκύπτουν τόσο από τη νόσο όσο και από τις θεραπείες της είναι η επίδρασή τους στη γονιμότητα και στην ικανότητα τεκνοποίησης των ασθενών. Ευτυχώς, στην εποχή μας η επιστήμη είναι σε θέση να δώσει τις κατάλληλες λύσεις γι’ αυτό το ευαίσθητο  πρόβλημα.
Η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία δημιούργησε το πρότυπο τμήμα Γονιμότητας σε Νεοπλασματικούς Ασθενείς (ΓΟ.ΝΕ.ΑΣ.) με στόχο την ενημέρωση, τη συμβουλή και την υποστήριξη των νέων ασθενών σε θέματα διατήρησης  της γονιμότητάς τους. Ιδιαίτερα δε των γυναικών στις οποίες η διάγνωση της κακοήθειας γίνεται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.
Στο πλαίσιο αυτής της δραστηριότητας πραγματοποιείται για πρώτη  φορά στη χώρα μας ένα Συνέδριο που ασχολείται με την ολιστική προσέγγιση αυτού του θέματος σε παιδιά και ενήλικες έως 40 ετών με ιστορικό διάγνωσης και θεραπείας νεοπλασματικής πάθησης.
Το Συνέδριο θα λάβει χώρα στο ξενοδοχείο Royal Olympic  από την Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015 (ώρα 17:00) έως την Κυριακή 28 Ιουνίου 2015 (ώρα 14:30)  και απευθύνεται τόσο σε επιστήμονες υγείας, όσο και στο ευρύ κοινό, τους κοινωνικούς φορείς και τους δημοσιογράφους.

Για περισσότερες πληροφορίες:
Τηλ:    210-3826600 (γραφεία Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας)
            6947426209 (Πρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου, κος Εμ.Τερζάκης)
            cgoud10@yahoo.gr
Ιστόπτοπος: www.cancer-society.gr

  

Δεν υπάρχουν σχόλια: