Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για το δημοψήφισμα – Επισπεύδονται οι χρονικές προθεσμίες

Με πράξη νομοθετικού περιεχομένου καθορίστηκαν οι όροι για την διεξαγωγή του κυριακάτικου δημοψηφίσματος.
Η πράξη νομοθετικού περιεχομένου δημοσιεύτηκε πριν από λίγο στο ΦΕΚ και ουσιαστικά προβλέπει ότι η διαδικασία θα γίνει στα ίδια εκλογικά τμήματα με αυτά που διεξήχθησαν οι εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.

Η πράξη, εκδόθηκε προκειμένου να επισπευστούν οι χρονικές προθεσμίες που προβλέπει ο εκλογικός νόμος έτσι όλες οι προετοιμασίες να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι την επόμενη Κυριακή.
Επίσης, καθορίζεται ότι μία ημέρα πριν το δημοψήφισμα και μέχρι την 19η ώρα της ημέρας της ψηφοφορίας, απαγορεύεται στους δημόσιους και ιδιωτικούς ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς ελεύθερης λήψης, στους φορείς παροχής συνδρομητικών ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών υπηρεσιών, σε κάθε είδους εφημερίδα και περιοδικό, καθώς και στα πολιτικά κόμματα και στους μετέχοντες στις Επιτροπές Υποστήριξης του ν. 4023/2011 (Α΄ 220), η καθ’ οιονδήποτε τρόπο δημοσιοποίηση ή μετάδοση ή αναμετάδοση οποιασδήποτε έρευνας γνώμης, με οποιονδήποτε τρόπο και αν διενεργείται, σχετικά με τις πολιτικές τάσεις, απόψεις και προτιμήσεις της κοινής γνώμης, για πολιτικά κόμματα, πολιτικές θέσεις και πρόσωπα ή άλλα οικονομικά και κοινωνικά ζητήματα».

Ολόκληρο το ΦΕΚ δημοσιεύεται ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: