Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015

Ομόφωνα το ΔΣ στηρίζει με συγκεκριμένα μέτρα τους πληγέντες κτηνοτρόφους του Δ.Δ. Διονύσου

Δίπλα στους κτηνοτρόφους πρωτίστως αλλά και στο σύνολο των κατοίκων του Διονύσου που επλήγησαν από την καταστροφική πυρκαγιά της 6ης Σεπτεμβρίου στέκεται έμπρακτα ο Δήμος Ορχομενού.  

Με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και ύστερα από την πρόταση του Δημάρχου κ. Λουκά Υπερήφανου καθώς και του Επικεφαλής της Μειοψηφίας κ. Κώστα Ξηρογιάννη, αποφασίστηκαν τα εξής:
·         Να δοθεί άμεση οικονομική βοήθεια – ζωοτροφές στους πληγέντες κτηνοτρόφους
·         Να χαριστούν τυχόν οφειλές τους προς τον Δήμο
·         Και να απαλλαγούν από τα τέλη ύδρευσης για τα επόμενα δύο χρόνια.



«Τα μέτρα αυτά είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε για να ενισχύσουμε τους συμπολίτες μας κτηνοτρόφους, όπως αναγνώστηκαν τα ονόματά τους στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο, κτηνοτρόφοι που υπέστησαν πολύ μεγάλες ζημιές και στο ζωϊκό κεφάλαιο αλλά και στα ποιμνιοστάσιά τους. Είναι πολύ θετικό ότι έχουμε τύχει ανταπόκρισης και από τα κλιμάκια του ΕΛΓΑ και από την Περιφέρεια και θέλω να πιστεύω ότι θα προχωρήσουν άμεσα και οι αποζημιώσεις τους» δήλωσε ο Δήμαρχος Ορχομενού και Πρόεδρος της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας κ. Λουκάς Υπερήφανος.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Δήμος Ορχομενού εκφράζει  ευχαριστίες  για την συμβολή τους στην κατάσβεση της πυρκαγιάς, προς την Πυροσβεστική Υπηρεσία και την Πολιτική Προστασία της Π.Ε. Βοιωτίας.
Ακόμη,  επικουρούμενοι από την Πολιτική Προστασία του Δήμου μας, με επικεφαλής τους Αντιδημάρχους κκ. Γιάννη Νταβαλούμη και Άγγελο Μαράντο , όπως και τον Πρόεδρο της Τ.Κ. Ακραιφνίου κ. Αλέκο Βασιλείου, με την συνδρομή μηχανημάτων και δύο πυροσβεστικών αποφεύχθηκαν ακόμη χειρότερες καταστροφές, ενώ καθοριστική ήταν  και η συνδρομή του  Δήμου Λεβαδεών και προσωπικά του Αντιδημάρχου κ. Γιώργου Κωτσαδάμ.
Αξίζει να σημειωθεί πως τις επόμενες ημέρες, ο Δήμος Ορχομενού συνέδραμε τους πληγέντες κτηνοτρόφους και  με τα συνεργεία του, προκειμένου να καθαριστούν τα ποιμνιοστάσια τους. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: