Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015

Οι εθελόντριες της Εστίας Μητέρας Λιβαδειάς τίμησαν τις κυρίες Φανή Παπαθωμά και Γιώτα Πούλου στον καθιερωμένο αγιασμό της χρονιάς

Ο χρόνος σ` άλλα γεγονότα αφαιρεί και σ` άλλα προσθέτει αυτό το κάτι,  που ορίζει πλέον στην καθημερινότητά μας ως κάτι αναπόσπαστο και κυρίαρχα μοναδικό! Μια τέτοια αφορμή για συνάντηση και «καλωσόρισμα του χειμώνα» αποτελεί κάθε χρόνο αυτή την εποχή ο αγιασμός που οργανώνει η Εστία Μητέρας Λιβαδειάς, προκειμένου να σημάνει την έναρξη του χειμερινού της προγράμματος. (Κυριακή, 18 Οκτωβρίου 2015).

Μόνο που φέτος, η βραδιά αυτή είχε και μερικούς ακόμη συμβολισμούς, αφού το Διοικητικό Συμβούλιο του πρότυπου ιδρύματος απέδωσε τιμητική διάκριση σε δύο γυναίκες που αφήνουν την δική τους σφραγίδα στην τοπική κοινωνία: Την Αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας κα Φανή Παπαθωμά και την Δήμαρχο Λεβαδεών κα Γιώτα Πούλου.




 Γι` αυτό και την εκδήλωσή τους φέτος τίμησαν με την παρουσία τους πρόσωπα που έχουν έναν ισχυρό περιφερειακό ρόλο, όπως είναι η Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας κα Μίνα Παπαθανασίου, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θύμιος Καραϊσκος, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Χάρης Σανιδάς, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κκ. Γιάννης Ταγκαλέγκας και Γιάννης Περγαντάς, ο Βουλευτής του Νομού Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νίκος Θηβαίος,  o τέως Βουλευτής και Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς κ. Γιάννης Σταθάς, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βοιωτίας και Γεν. Γραμματέας της ΚΕΕ κ. Παναγιώτης Αγνιάδης, οι Πρόεδροι των ΔΣ Λιβαδειάς και Ορχομενού κκ. Ελίζα Γεωργαντά και Λάμπρος Ρόδης, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων της πόλης  και φυσικά τα πάμπολλα μέλη της Εστίας Μητέρας Λιβαδειάς. Παρόντες όπως κάθε χρόνο και τα σεβαστά πρόσωπα της Ορθόδοξης Εκκλησίας, ο Επίσκοπός μας κκ. Γεώργιος αλλά και ο προσκεκλημένος Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ηλιού κ. Αθηναγόρας, ο οποίος πρόσθεσε την δική του πνευματική σοφία στο ακροατήριο στη συνέχεια.

Για όλους αυτούς που στηρίζουν, λοιπόν, διαχρονικά, ουσιαστικά και πνευματικά το πολύπλευρο έργο της Εστίας, η Πρόεδρος κα Σοφία Τσιτσοπούλου είχε μόνο λόγια ευχαριστίας να απευθύνει στον χαιρετισμό της.
Ακολούθως οι Σεβασμιώτατοι κκ. Αθηναγόρας και Γεώργιος συνοδεία των ιερέων της Μητροπόλεως τέλεσε τον αγιασμό για το καλωσόρισμα του χειμώνα, ενώ ο πρώτος έμεινε στο βήμα για να αναπτύξει το θέμα του γύρω από την έξαρση της μετανάστευσης στην Ευρώπη και την στάση της εκκλησίας μας.



Αμέσως μετά, η κα Τσιτσοπούλου κάλεσε αρχικά την Αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας κα Φανή Παπαθωμά και μετά την Δήμαρχο Λεβαδεών κα Γιώτα Πούλου για να τις απευθύνει εκ μέρους του ΔΣ την τιμητική διάκριση στο πρόσωπό του, για την πολύπλευρη υποστήριξή τους στα έργα και τις ημέρες του Ιδρύματος.






Τόσο η κα Παπαθωμά – ως γέννημα θρέμμα της Λιβαδειάς και εκπαιδευτικός – όσο και η κα Γιώτα Πούλου – πρώτη πολίτης αυτού του μεγάλου Δήμου που υπηρετεί για χρόνια – είχαν μόνο λόγια ευγνωμοσύνης για την τιμή που τους έγινε, όπως και λόγια στήριξη στο έργο των εθελοντριών που μετρά πάνω από πέντε συνεχής δεκαετίες.


Η βραδιά έκλεισε με μουσικό πρόγραμμα, που είχαν ετοιμάσει ο κ.Ανδρέας Μπέρδος, η κα Ισμήνη Μαντζουράνη και το νεανικό σύνολο δωματίου, με μαέστρο τον συνθέτη – μουσικό κ. Γιώργο Κοσμίδη, ενώ δεν έλειψε και το καθιερωμένο κέρασμα μ` ένα φρεσκότατο γλύκισμα καρύδας! Και του χρόνου!!!   

Δεν υπάρχουν σχόλια: