Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

Τα δικαιώματα του παιδιού δεν είναι… παιχνίδι – Μια βραδιά ευαισθητοποίησης για μικρούς και μεγάλους


Πολύ συχνά  και κυρίως σε συλλογικό επίπεδο,  αρεσκόμαστε σε «εύκολες» εκδηλώσεις και σε διοργανώσεις που σπανίζει ο προβληματισμός. Ίσως, εξ` αιτίας της συσσωρευμένων καταστάσεων που πλέον μας έχει επιβάλλει η ίδια η καθημερινότητα, ωστόσο, ο ρεαλισμός και η ανάλυση των γεγονότων της ζωής μας επιβάλλεται ακόμη κι` όταν … απέναντί σου έχεις την νεολαία του τόπου σου.

Με αφορμή, λοιπόν, την Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων του Παιδιού και η ομάδα του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Ορχομενού, οργάνωσε χθες το απόγευμα μια «διαφορετική γιορτή» για τα παιδιά.
Μαζί με την κα Ντέμη Κυταριόλου, εθελόντρια του Πολιτιστικού Κεντρου, η νεολαία μας συμμετείχε σ` ένα «διαδραστικό παιχνίδι», στο οποίο πρωταγωνιστές του ήταν «παιδιά που βιάστηκαν να μεγαλώσουν», όχι γιατί ήταν επιλογή τους ασφαλώς, αλλά επειδή οι καταστάσεις της ζωής τους (ορφάνια, μετανάστευση, κακοποίηση, ξυλοδαρμός, κ.α.) τους στέρησε την προστασία των γονιών τους και της πατρικής εστίας.
Η Ομάδα του Πολιτιστικού Κέντρου Ορχομενού πλαισιώνει την εκπαιδευτικό κα Ντέμη Κυταριόλου.

Το καλωσόρισμα εκ μέρους της ομάδας έκανε η δημιουργική εθελόντρια κα Τασία Υπερηφάνου



Επίσημοι προσκεκλημένοι, και γονείς παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον
αυτή την ιδιαίτερη και εξαιρετική διδακτική για μικρούς και μεγάλους εκδήλωση
- αφιερωμένη την Παγκόσμια Ημέρα των δικαιωμάτων των Παιδιών 






Μαζί με τη νεολαία μας, όμως, κι`  ΟΛΟΙ εμείς που ανταποκριθήκαμε σ` αυτό το ανοικτό κάλεσμα,  μάθαμε για τα δικαιώματα των παιδιών, που όντως δεν είναι... παιχνίδι!
Παρόντες, ήταν ο Δήμαρχος και Πρόεδρος της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας κ. Λουκάς Υπερήφανος, Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι και φυσικά πολλοί γονείς που συνεχάρησαν τους συντελεστές αυτής την εκδήλωσης – λόγω της ιδιαιτερότητας με την οποία προσέγγισαν αυτό το τόσο ευαίσθητο θέμα – κυρίως την κα Κυταριόλου, που κατάφερε να μεταφέρει σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, τόσα πολλά μηνύματα σε μικρούς και μεγάλους.

Η κα Κυταριόλου δέχθηκε στο τέλος τα συγχαρητήρια της Δημοτικής Αρχής για την επιμελημένη εκδήλωση.



Ένας αλλαγμένος χώρος, με λίγα χρήματα αλλά με πολύ κέφι και φαντασία από την ομάδα του Πολιτιστικού Κέντρου Ορχομενού…
 
Κι` ενώ όντως διάγουμε μια περίοδο όπου τα πάντα έχουν υποστεί αιματηρές περικοπές, η δημιουργικότητα, η θέληση, ο εθελοντισμός και εν τέλει η νοικοκυροσύνη μπορούν να κάνουν ΘΑΥΜΑΤΑ!
Πως αλλιώς να περιγράψει κανείς, το μεταλλαγμένο φουαγιέ του Πολιτιστικού Κέντρου Ορχομενού αλλά και το σύνολο των κοινόχρηστων χώρων του, που με θαυμασμό αντικρίσαμε όσοι το επισκεφθήκαμε πρόσφατα.
Η ομάδα του Πολιτιστικού Κέντρου – κυρίαρχα οι δημιουργικές κκ. Τασία Υπερηφάνου και Γιάννα Τουλούπη – αφιέρωσαν τον πολύτιμο χρόνο τους, πρόσφεραν απεριόριστη προσωπική εργασία, κατέβασαν ιδέες και χρησιμοποίησαν ο,τι μπορούσε να αξιοποιηθεί, αλλά δικαιώθηκαν απόλυτα από το αποτέλεσμα που αποτυπώσαμε με το φακό μας.
Κάθετί βρήκε επιτέλους ξανά τη θέση του και η γυναικεία αισθητική απέδωσε στο χώρο το αέρα που του έπρεπε, με πολύ λίγα χρήματα ασφαλώς αλλά με πολύ, πολύ κέφι και φαντασία!!!
Ο ανανεωμένος απ` άκρου σ` άκρου χώρους του φουαγέ

Τα μέλη της Ομάδας Πολιτισμού αξιοποίησαν ο,τι μπορούσε να χρησιμοποιηθεί, απλά νοικοκυρεύοντάς το! 


Η Τοπική Σύμβουλος και μέλος της δημιουργικής ομάδας κα Γιάννα Τουλούπη
μας εξηγεί τι άλλαξε με ελάχιστα χρήματα... αλλά οι εικόνες μιλούν από μόνες τους! 

Τώρα, υπάρχει χώρος για όλους!







Μετάλλαξη και στο χώρο που φιλοξενούνται τα καμαρίνια... 



Πάντα, οι λεπτομέρειες κάνουν την διαφορά... 


Το ORCHOMENOS PRESS δεν έχει παρά να συγχαρεί δημόσια τις ΕΘΕΛΟΝΤΡΙΕΣ, τα μέλη της ομάδας που μεταμόρφωσαν στην κυριολεξία τα πάντα, έδωσαν θέση σε όλους τους Συλλόγους της πόλης, φρόντισαν τα καμαρίνια και τους κοινόχρηστους χώρους, περιποιήθηκαν την αίθουσα εκδηλώσεων, ζωγράφισαν και με τις δημιουργικές τους πινελιές ανανέωσαν το ενδιαφέρον μας για το «ναό του πολιτισμού» στο Δήμο Ορχομενού!!!


Κυρίες μας, σας αξίζουν τα ΘΕΡΜΑ μας ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: