Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015

Με λαμπρότητα και κάθε επισημότητα η Λιβαδειά γιόρτασε την προστάτιδα της



Της Παναγίας της Μεσοσπορίτισσας, όπως λέγεται στην τοπική μας παράδοση, ανήμερα της Εορτής των Εισοδίων της Θεοτόκου, γιορτάζει η Αρχοντοπουλα της Ρούμελης , γιορτάζει η Λιβαδειά !  Στον Μητροπολιτικό Ναό κλήρος, τοπικές αρχές και πλήθος πιστών παρέστησαν στη Δοξολογία και στην περιφορά της εικόνας στου; κεντρικούς δρόμους της πόλης. 

Ο μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας Γεώργιος στην προσφώνηση του αλλά και τις δηλώσεις του στα τοπικά μέσα ενημέρωσης τόνισε ότι «ο φετινός εορτασμός τελείται υπό την σκιάν εξαιρετικώς δύσκολων περιστάσεων, σε ημέρες κατά τις οποίες αγωνία, πόνος και ανησυχία συνέχει την κοινωνία μας, η οποία δοκιμάζεται από την πρωτοφανή και πολυεπίπεδη κρίση με αρνητικές προεκτάσεις στην καθημερινή μας ζωή.
Στα οικονομικά προβλήματα, τα οποία διαρκώς αυξάνονται, προστίθεται και το μέγα πρόβλημα των χιλιάδων εξαθλιωμένων μεταναστών και προσφύγων που κατακλύζουν κατά κύματα τη χώρα μας, φαινόμενο με αβέβαιη επί του παρόντος έκβαση.

Παράλληλα τα πρόσφατα αιματηρά τρομοκρατικά χτυπήματα στη Γαλλία δημιουργούν ένα ζοφερό περιβάλλον σε πανευρωπαϊκή κλίμακα. Παντού γύρω μας κυριαρχεί σκοτάδι, φόβος, απόγνωση και απαισιοδοξία! Όμως ελπίδα υπάρχει και δεν είναι άλλη από μητέρα του Χριστού και όλων μας».

Ο Επίσκοπος της Βοιωτίας  ευχαρίστησε εκ βάθους καρδίας τους παρευρισκομένους  Αρχιερείς, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση της Τοπικής  Εκκλησίας και ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά και ευλογημένα.

Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος της Θεοτόκου με τη συμμετοχή των βουλευτών Ν. Θηβαίου και Β. Μπασιάκου της Δημάρχου Γ. Πούλου, του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας  Κ. Μπακογιάννη, της Αντιπεριφερειάρχου Βοιωτίας Φ.  Παπαθωμά,  του θεματικού  Αντιπεριφερειαρχή Χάρη Σανιδά, περιφερειακών και δημοτικών συμβούλων, των Σωμάτων Ασφαλείας, λοιπών φορέων και πλήθος κόσμου.










Δεν υπάρχουν σχόλια: