Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ και ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ την αυτονομία των ασφαλιστικών Ταμείων μας και τη διασφάλιση των πόρων τους

Το Διοι­κη­τικό Συμβούλιο της ΕΣΠΗΤ, σύμ­φωνα με σχε­τική ομό­φωνη από­φασή του, καλεί τα μέλη της στην 24ωρη Πανελλαδική απερ­γία της Πέμπτης 28 Ιανουαρίου 2016, που κήρυξε η ΠΟΕΣΥ. σύμφωνα και με  την απόφαση της από   21/1/2016    κοινής συνεδρίασης της Ομοσπονδίας με τους Προέδρους των Ενώσεων-μελών της. Η απεργία κηρύσσεται από 06.00 της Πέμπτης έως τις 06.00 της Παρασκευής 29/1 σε όλα τα ΜΜΕ (έντυπα, ραδιοτηλεοπτικά και διαδικτυακά) του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας – Γενική Γραμματεία Μέσων Ενημέρωσης και στα Γραφεία Τύπου, διεκδικώντας την αυτονομία των ασφαλιστικών Ταμείων του κλάδου και τη διασφάλιση των πόρων τους.
Ένω­σης να συμ­με­τά­σχουν μαζικά, δυνα­μικά, ενω­τικά
Με πάγια αρχή της ΕΣΠΗΤ ότι η αυτονομία και η αυτοτέλεια των ασφαλιστικών Ταμείων των εργαζομένων στα ΜΜΕ και των πόρων τους είναι αδιαπραγμάτευτη, απεργούμε για
• τη διατήρηση του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ ως ανεξάρτητου, ενιαίου και αυτοτελούς Ταμείου στα ΜΜΕ με ένταξη στην ασφάλισή του όλων των κατηγοριών εργαζομένων στα Μέσα Ενημέρωσης.
• τη διασφάλιση του αγγελιοσήμου, με επέκτασή του στα διαδικτυακά ΜΜΕ, ως πόρου χρηματοδότησης των Ταμείων μας κύριας και επικουρικής ασφάλισης.
Τονίζοντας για άλλη μια φορά ότι
  • Το αγγελιόσημο αποτελεί κατάκτηση και δεν είναι προνόμιο, όπως επιδιώκουν να το εμφανίσουν κάποιοι για να προκαλέσουν κοινωνικά αντανακλαστικά εναντίον των εργαζομένων στα ΜΜΕ.
  • Τα δημοσιογραφικά Ταμεία είναι αυτοχρηματοδοτούμενα και δεν επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό. Αντίθετα, παρά τα εκατομμύρια που τους οφείλει το Δημόσιο από το ΙΚΑ, τα δομημένα ομόλογα, τη διαδοχική ασφάλιση και την ΕΡΤ, συνεισφέρουν και στα δημόσια έσοδα.
  • Τα δημοσιογραφικά Ταμεία και οι δημοσιογραφικές Ενώσεις είναι αδιαπραγμάτευτη ζώνη ανεξαρτησίας και διασφάλισης για την ελευθερία της έκφρασης, τις ΣΣΕ και το δικαίωμα της κοινής γνώμης για υπεύθυνη ενημέρωση,
καταδικάζουμε και αντιδρούμε σε  κάθε προσπάθεια για την κατάργηση της αυτονομίας και αυτοτέλειας των ασφαλιστικών Ταμείων των εργαζομένων στα ΜΜΕ, της δήμευσης των αποθεματικών τους και την κατάργηση του βασικού τους εσόδου, του αγγελιοσήμου και φυσικά δεν πρέπει να πάψει να χρηματοδοτεί το ασφαλιστικό των εργαζομένων στον Τύπο.
Στο πλαίσιο αυτό το Δ.Σ. της ΕΣΠΗΤ καλεί τα μέλη της Ένωσης να συμμετάσχουν μαζικά στην 24ωρη απεργία των εργαζομένων στα ΜΜΕ, την Πέμπτη 28/1 καθώς και να δώσουν αγωνιστικό παρών στην απεργιακή μαχητική συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί την ίδια ημέρα και ώρα 12.00 το μεσημέρι στην ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20, Αθήνα).

Συνακόλουθα και υπογραμμίζοντας τη κρισιμότητα των πρόσφατων εξελίξεων για τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα και τη βιωσιμότητα των ασφαλιστικών μας Ταμείων, κρίνουμε την παρουσία όλων απαραίτητη και ουσιαστική και στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Ένωσής μας το Σάββατο 30/1/2016 και ώρα 10.30 π.μ. στην ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20, 1ος όροφος).

     Για το Δ.Σ.

    Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας
Θέμης Κ. Μπερεδήμας   Θανάσης Αλατάς

Δεν υπάρχουν σχόλια: