Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016

Κέφι και ζωντάνια σκόρπησε και φέτος ο πολυπληθής Λαογραφικός Όμιλος Ορχομενού

Από το 2009, χρονιά που ιδρύθηκε ο Λαογραφικός Όμιλος Ορχομενού, ο χοροδιδάσκαλος κ. Κώστας Πατσαλής, καταφέρνει να ανανεώνει διαρκώς το ενδιαφέρον μας γύρω από την λαϊκή μουσικοχορευτική παράδοση, έχοντας ως διαχρονικούς υποστηρικτές του, τους μαθητές/μαθήτριες του και φυσικά τους γονείς τους!





Αυτό μας φανέρωσε και φέτος, κατά την χθεσινοβραδινή, πολυπληθή, ετήσια εκδήλωσή του Ομίλου της πόλης μας στο Ρόδον Palace, μια βραδιά από την οποία δεν έλειψε ούτε το τραγούδι και ο χορός αλλά ούτε και οι εκπλήξεις!
Το καλωσόρισμα άνοιξε ασφαλώς στον ιδρυτή και πρόεδρο του Λαογραφικού Ομίλου Ορχομενού κ. Κώστα Πατσαλή, ο οποίος πλαισιωμένος από το ανανεωμένο και «ορεξάτο» Διοικητικό Συμβούλιο, υποδέχθηκε τα μέλη και τους υποστηρικτές του με λόγια ευχαριστίας προς όλους και φυσικά προς τους πολλούς χορηγούς της φετινής διοργάνωσης, που προσέφεραν αφειδώς στην επιτυχημένη λαχειοφόρο.

Τυχερή της βασιλόπιτας φέτος ήταν η μαθήτρια Ιωάννα Κραβαρίτη, η οποία παρέλαβε το δώρο της από την κα Έριφύλλη Παπαγεωργίου.
Ακολούθως προσκάλεσαν τον – συνταξιούχο πλέον – ιερέα συμπολίτη μας πατέρα Αθανάσιο Αθανασίου να ευλογήσει την βασιλόπιτα του 2016, που στην συνέχεια έκοψαν όλοι μαζί και με τον Δήμαρχο Ορχομενού και Πρόεδρο της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας κ. Λουκά Υπερήφανό.


Στον χαιρετισμό του ο κ. Υπερήφανος εξήρε το έργο του Λαογραφικού Ομίλου και ευχήθηκε στο ΔΣ να συνεχίσουν το έργο του, πλαισιώνοντας την νεολαία του τόπου μας.






 Παρόντες ακόμη ήταν ο Πρόεδρος του ΔΣ Ορχομενού κ. Λάμπρος Ρόδης, η Αντιπρόεδρος κα Βούλα Καράλη, οι Αντιδήμαρχοι κκ. Γιάννης Νταβαλούμης και Βαρβάρα Σκαγιάνου, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ορχομενού κ. Βασίλειος Τάγκαλης και η Τοπική Σύμβουλος κα Γιάννα Τουλούπη. Ακόμη την βραδιά τίμησαν με την παρουσία τους η Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Ορχομενού κα Γιούλη Μερίκου και μέλη του ΔΣ, η νέα Πρόεδρος της Καλλιτεχνικής Πορείας Ορχομενού κα Έφη Γιωργαρά και μέλη του ΔΣ.
Ένα βίντεο με τις δραστηριότητες της περασμένης χρονιάς άρχισε να προβάλλεται, πριν ανέβουν στην πίστα διαδοχικά τα χορευτικά τμήματα του Ομίλου μας, αποδίδοντας δυο χορούς από διάφορα μέρη της πατρίδας μας.



















Η βραδιά, όμως, είχε και εκπλήξεις αφού παρούσα ήταν μεταξύ άλλων παρούσα ήταν και το «δικό» μας αστέρι, η αξιαγάπητη δημοτική μας τραγουδίστρια κα Γωγώ Τσαμπά, η οποία ανέβηκε στην πίστα και τραγούδησε αφιλοκερδώς μαζί με τον προσκεκλημένο τραγουδοποιό και ερμηνευτή κ. Ανδρέα Μπέρδο, που κράτησε το πρόγραμμα έως τα μεσάνυχτα με την ορχήστρα του. Και του χρόνου! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: