Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

Στο «Φόρουμ Βιομηχανίας» συμμετέχει ο Αντιπεριφερειάρχης Στερεάς κ. Δημήτρης Βουρδάνος

Ο Αντιπεριφερειάρχης
Στερεάς Ελλάδας  κ. Δημήτριος Βουρδάνος
Στο Φόρουμ Βιομηχανίας, ένα θεσμικό και πολιτικό “όργανο εθνικής συνεργασίας”, με κύριο αντικείμενο τον σχεδιασμό ενός οδικού χάρτη άμεσων δράσεων για τη βιομηχανία και την κατάθεση προτάσεων για την αντιμετώπιση κρίσιμων θεμάτων της ελληνικής βιομηχανίας, συμμετέχει ο Αντιπεριφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Δημήτριος Βουρδάνος , με απόφαση της Υφυπουργού Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Θεοδώρας Τζάκρη, εκπροσωπώντας την Ένωση Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ). 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας στην εισήγηση του στην Ομάδα Εργασίας “Επιχειρηματικό Περιβάλλον” ανέφερε ότι:

“H χώρα μας οφείλει να κινηθεί άμεσα προς μια ενδογενή παραγωγική ανασυγκρότηση και για το σκοπό αυτό απαιτούνται διαρθρωτικές λύσεις με μετασχηματισμούς και μεταρρυθμίσεις, που να αντιμετωπίζουν το δομικό-παραγωγικό πρόβλημα. Ο κρίσιμος ρόλος της περιφερειακής αυτοδιοίκησης είναι να καταφέρει να εμπνεύσει και να αναδιατάξει τις τοπικές παραγωγικές δυνάμεις προς την κατεύθυνση της δημιουργίας προϊόντων διεθνώς ανταγωνιστικών αξιοποιώντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της κάθε περιοχής. Η στήριξη της επιχειρηματικότητας είναι σε ευθεία σύνδεση με την παραγωγική ανασυγκρότηση της Περιφέρειας και αποτελεί μια από τις μεγάλες προκλήσεις για όλους μας. Βασικός παρανομαστής των προτάσεων μας είναι το Υγιές Περιβάλλον λειτουργίας των Επιχειρήσεων στις Περιφέρειες της χώρας”.

Συνεχίζοντας ο Αντιπεριφερειάρχης κατέθεσε αναλυτικές προτάσεις που αφορούν στο φορολογικό περιβάλλον, στο πτωχευτικό δίκαιο, στην αδειοδότηση των επιχειρήσεων, στην εποπτεία της αγοράς και στα Επιχειρηματικά Πάρκα.

Στην τελευταία συνεδρίαση της 26ης Φεβρουαρίου θα διαμορφωθεί η τελική εισήγηση της Ομάδας προς την Υφυπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: