Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

Αλ. Τσίπρας: Δεν επιβαρύνεται η πλειοψηφία των αγροτών

«Ο συνδυασμός ασφαλιστικού και φορολογικού όχι μόνο δεν επιβαρύνει αλλά ελαφραίνει τη μεγάλη πλειοψηφία των αγροτών», ανέφερε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την εισήγησή του στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ το βράδυ της Πέμπτης, σύμφωνα με πηγές της Κουμουνδούρου.
Όπως ανέφεραν οι ίδιες πηγές, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε σε βελτιωτικές προτάσεις της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό, ενώ τόνισε ότι το 54% των αγροτών δηλώνει εισόδημα μέχρι 5.000 ευρώ το χρόνο και το 92% μέχρι 10.000 ευρώ.
«Θα διεκδικήσουμε την κατοχύρωση του υποχρεωτικού, αναλογικού διαμερισμού των βαρών και της ευθύνης»
Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στο προσφυγικό ζήτημα, κατακρίνοντας το κλείσιμο των συνόρων και την άρνηση χωρών για επιμερισμό της ευθύνης.
Σύμφωνα με τις ίδιες κομματικές πηγές, ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε επίσης ότι τέτοιες στάσεις είναι καθ' όλα αντιευρωπαϊκές και αντιβαίνουν στο αξιακό πλαίσιο και τις ιδρυτικές συνθήκες της Ε.Ε.
Πρόσθεσε ακόμη ότι η αδυναμία συνεννόησης των ευρωπαϊκών χωρών, όχι μόνο αποβαίνει μοιραία για την αντιμετώπιση του προσφυγικού, αλλά στρώνει το έδαφος στην άνοδο της ακροδεξιάς και αποδομεί συνολικά την Ευρώπη.
Επίσης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε τους όρους της παρουσίας του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, κάνοντας λόγο για πλήρη σεβασμό τόσο των κυριαρχικών δικαιωμάτων και των αρμοδιοτήτων της χώρας, όσο και της συνθήκης της Γενεύης.
Επεσήμανε, ακόμα, ότι η Ελλάδα τηρεί πλήρως τα συμφωνηθέντα στο προσφυγικό και το ίδιο περιμένει από τους εταίρους στην Ε.Ε., προσθέτοντας ότι η Ελλάδα θα διεκδικήσει, με όλα τα μέσα, την κατοχύρωση του υποχρεωτικού, αναλογικού διαμερισμού των βαρών και της ευθύνης ανάμεσα στα κράτη - μέλη της Ε.Ε. Πηγή www.naftemporiki.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: