Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

Κάθε χρόνο η ίδια αγωνία για τους αγρότες της Κωπαίδας !!!

 Στην «καρδιά» της Κωπαϊδας, στην περιοχή Μέλανας (στην προέκταση του τμήματος νέο Καρυάς) βρέθηκε σήμερα το ORCHOMENOS PRESS για να καταγράψει εικόνες που έχουμε δει και ξαναδεί στην περιοχή μας τα τελευταία χρόνια  στην αρχή της Άνοιξης και λίγο πριν ο αγροτικός κόσμος ξεκινήσει την προετοιμασία της σποράς του βαμβακιού.





Το Ποταμάκι στην περιοχή Νέο Καρυάς 








 Οι πλημμυρισμένες εκτάσεις αφορούν μια περιοχή για την οποία στο τέλος της περασμένης εβδομάδας, η Π.Ε. Βοιωτίας ανακοίνωσε την εκτέλεση – μεταξύ άλλων – αναγκαίων αντιπλημμυρικών έργων στους ποταμούς «Μέλανας» και «Παστέλικας».
Τα έργα, κόστους  350.000 ευρώ, περιλαμβάνουν τον καθαρισμό και την αποκατάσταση της κοίτης του Μέλανα ποταμού από το ύψος του χωριού Διόνυσος  έως το σημείο συνάντησης με τον Κηφισό ποταμό και τη συνέχεια αυτού από την Γέφυρα Τουρλογιάννη (Παστέλικας) έως ένα χιλιόμετρο μετά την διασταύρωση του με την Ε.Ο. Αθηνών –Λαμίας προς Κόκκινο , οι οποίες στοχεύουν στην αντιπλημμυρική προστασία των παρόχθιων αγροτικών περιοχών. Όπως διευκρινίζεται δεν θα γίνει καμία επέμβαση στα πρανή της κοίτης του ποταμού (πλευρές) για την προστασία της πανίδας και χλωρίδας της περιοχής. 





 Κανείς απ` όσους μιλήσαμε ή μας ενημέρωσαν για την εν λόγω κατάσταση που φανερώνεται από τον φωτορεπορτάζ μας δεν αμφισβητεί την διενέργεια αυτών των απαραίτητων έργων, στο πλαίσιο της διαρκούς αναβάθμισης του κωπαϊδικού πεδίου από την Π.Ε. Βοιωτίας.





Ωστόσο αυτό που μας ρωτούν και με την σειρά μας μεταφέρουμε στην κοινή γνώμη είναι ΠΟΤΕ θα μπορέσουν να καλλιεργήσουν και ΟΧΙ εάν θα αξιώσουν αποζημιώσεις για την ζημιά που έχουν υποστεί και φέτος στις ιδιοκτησίες τους;;;;;;;; ΠΟΤΕ θα μπουν στα χωράφια τους;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;; που σήμερα – όπως θα ακούγεται και στο video – βοούν τα μπακακάκια και τα γλαριά!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Και κάτι τελευταίο: Είναι ΔΙΚΑΙΟ να πληρώσουν ο,τι και οι υπόλοιποι ιδιοκτήτες μέσα στο Κωπαϊδικό πεδίο;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;; τι στιγμή που ΘΑ καλλιεργήσουν τελευταίοι και καταϊδρωμένοι;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;; 
Οι υπηρεσίες της Περιφέρειας ΟΦΕΙΛΟΥΝ επιδείξουν ενδιαφέρον  γι` αυτούς καλλιεργητές 


Δεν υπάρχουν σχόλια: