Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

Κύριο μέλημα η κατάσβεση της πυρκαγιάς στα Δερβενοχώρια -Για μεγάλες καταστροφές κάνει λόγο ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας

Σε δύο μεγάλα μέτωπα, το ένα προς τα νοτιοδυτικά και συγκεκριμένα προς την μεριά της Μαγούλας και το άλλο προς τα νοτιοανατολικά, προς την πλευρά της Πάρνηθας, μαίνεται η πυρκαγιά που ξέσπασε προχθές το βράδυ, στην περιοχή Στεφάνη, στα Δερβενοχώρια, όπως δήλωσε ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης.
«Τα καλά νέα είναι ότι ο άνεμος, που μας είχε τόσο πολύ ταλαιπωρήσει τις τελευταίες 36 με 48 ώρες έχει κoπάσει. Έχουμε σύμμαχο τον καιρό» ανέφερε ο κ. Μπακογιάννης μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Τόνισε ακόμη ότι οι άνδρες της Πυροσβεστικής καταβάλλουν «υπεράνθρωπες προσπάθειες», ενώ υπογράμμισε τον ηρωισμό των πιλότων του καναντέρ, που αναγκάστηκε να κάνει προσγείωση χθες το πρωί. «Ευτυχώς οι άνθρωποι βγήκανε σώοι», είπε.
Όπως επισήμανε ο Περιφερειάρχης, όλη η τοπική αυτοδιοίκηση έχει κινητοποιηθεί, και η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας από την πρώτη στιγμή, βρίσκεται στο σημείο της πυρκαγιάς. «Έχουμε πάνω από 15 μηχανήματα, 20τονες υδροφόρες και ό,τι άλλο χρειαστεί» ανέφερε.
Αναφορικά με τις καταστροφές που προκάλεσε η πυρκαγιά είπε πως «δυστυχώς έχουμε πολύ μεγάλες ζημιές», προσθέτοντας ότι «αυτή τη στιγμή πρώτο μας μέλημα είναι να προστατέψουμε τις ανθρώπινες ζωές και τις περιουσίες». Μετά θα ακολουθήσουν η καταγραφή των ζημιών, αλλά και η έρευνα για το ποια ήταν τα αίτια της πυρκαγιάς, συμπλήρωσε. «Ενδεχομένως να υπάρχουν εικασίες, αλλά είναι πολύ νωρίς να κάνουμε αυτή τη συζήτηση. Αυτή τη στιγμή εκείνο που προέχει και το μέλημα μας πρέπει να είναι να τελειώνουμε με αυτή τη φωτιά», τόνισε για να καταλήξει: «Θέλω να πιστεύω ότι θα τελειώνουμε σχετικά γρήγορα. Βεβαίως μιλάμε για μια φωτιά, η οποία ήταν εξαιρετικά δύσκολη».

Δεν υπάρχουν σχόλια: