Κυριακή 26 Ιουνίου 2016

Με τη συνδρομή της Περιφέρειας το έργο κατάσβεσης της πυρκαγιάς στη Στεφάνη

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι προσπάθειες του Πυροσβεστικού Σώματος, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και των Δήμων για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που ξέσπασε το βράδυ του Σαββάτου στην περιοχή Στεφάνη, στα Δερβενοχώρια Βοιωτίας.

Η Περιφέρεια συνδράμει το έργο των πυροσβεστών με
6 Υδροφόρες (20 τόνων)
5 Unimog
2 Φορτωτές
1 Jcb
1Grader

Στο σημείο της επιχείρησης κατάσβεσης βρίσκεται ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης και η Αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας, Φανή Παπαθωμά.


Ας ακούσουμε τι δήλωσε προ ολίγου ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας... 



Ανακοίνωση για την αναγκαστική προσγείωση πυροσβεστικού αεροπλάνου, τύπου Canadair (CL-215), στη Βοιωτία, εξέδωσε το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας.
Συγκεκριμένα:
Tο Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας ανακοινώνει ότι, την Κυριακή 26 Ιούνιου 2016 και περί ώρα 11:09, αεροσκάφος CL-215 της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ), το oποίο επιχειρούσε από την 111 Πτέρυγα Μάχης/ Αεροπορική Βάση Νέας Αγχιάλου και συμμετείχε σε αποστολή αεροπυρόσβεσης στην περιοχή Δερβενοχωρίων, εκτέλεσε αναγκαστική προσγείωση.
Το πλήρωμα του αεροσκάφους είναι καλά στην υγεία του και μεταφέρεται στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας για προληπτικούς λόγους.

Συγκροτήθηκε Επιτροπή εμπειρογνωμόνων της ΠΑ, η οποία θα διερευνήσει τις συνθήκες και τα αίτια  πρόκλησης του ατυχήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: