Σάββατο 23 Ιουλίου 2016

Επιβεβαίωση και από Μπασιάκο για τη διατήρηση του Υποθηκοφυλακείου Θήβας

Σε σημερινή (22/7/2016) συνομιλία του Βουλευτή Βοιωτίας Βαγγέλη Μπασιάκου με τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ.Νικ.Παρασκεύοπουλο στη Βουλή, ο Υπουργός τον διαβεβαίωσε, ρητά, ότι παραμένουν σε λειτουργία, τόσο το Υποθηκοφυλακείο Θηβών, αφού στην πόλη εδρεύει το Πρωτοδικείο, όσο βέβαια και το Πρωτοδικείο Θηβών.

 Ο κ.Μπασιάκος ενημέρωσε σχετικά τον Δήμαρχο Θήβας κ.Σπύρο Νικολάου, τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Θήβας κ.Κώστα Ζέρβα, και την εκπρόσωπο του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου κ. Αγγελική Σαρρή. Φαίνεται ότι οι αγώνες και οι προσπάθειες των τοπικών αιρετών εκπροσώπων των φορέων φέρνουν αποτέλεσμα!
Είχε προηγηθεί η πιο κάτω απάντηση του Υπουργού, σε σχετική Ερώτηση του κ.Μπασιάκου, αναφορικά με το Δικαστικό Μέγαρο Θήβας:

 «Αθήνα, 6 07 2016

Σε απάντηση της υπ' αριθ. 6164/14-06-2016 Ερώτησης που κατέθεσε στη Βουλή των Ελλήνων ο Βουλευτής κ. Ε. Μπασιάκος, με θέμα: «Ανησυχία γιατί το Δικαστικό Μέγαρο Θήβας και άλλων πόλεων είναι μεταξύ των ακινήτων προς πιθανή αξιοποίηση», σας γνωρίζουμε ότι οι υπηρεσίες οι οποίες συστεγάζονται στο Δικαστικό Μέγαρο Θηβών, ήτοι: το Πρωτοδικείο, η Εισαγγελία Πρωτοδικών, το Πταισματοδικείο καθώς και ο Δικηγορικός Σύλλογος, λειτουργούν κανονικά και επί του παρόντος δεν έχει τεθεί θέμα στις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου μας περί ενδεχόμενης μεταστέγασής τους, λόγω πιθανής αξιοποίησης του εν λόγω κτιρίου.


                                                                          Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ»

Εκκρεμεί η γραπτή απάντηση του κ.Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στην με αριθ.6706/4.07.2016 σχετική Ερώτηση του Βαγγέλη Μπασιάκου στη Βουλή για τη λειτουργία του Υποθηκοφυλακείου Θηβών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: