Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016

H θέση της Γραμματείας Λιβαδειάς του ΠΑΜΕ για την Ανεργία

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Στη χθεσινή διευρυμένη σύσκεψη της Γραμματείας Λιβαδειάς του ΠΑΜΕ, που έγινε στο Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς με θέμα την ανεργία και τους παράγοντες που την προκαλούν, αναπτύχθηκε ο προβληματισμός και συζητήθηκαν προτάσεις για τις δράσεις που χρειάζονται να κάνει το ταξικό κίνημα για την αντιμετώπιση αυτού του τόσο σοβαρού προβλήματος που έχει αντίκτυπο σε κάθε οικογένεια.
Η βασική διαπίστωση που προέκυψε ήταν ότι, οι οποιεσδήποτε δράσεις πρέπει να γίνονται συντονισμένα από τα ταξικά σωματεία και από τους άνεργους.
Για τον συντονισμό αυτό, απαραίτητη είναι, και αποφασίστηκε να προωθηθεί άμεσα, η σύστασηΕπιτροπών Ανέργων κατά εργασιακό κλάδο ξεκινώντας από τους πιο βαριά πληγμένους κλάδους όπως των Κατασκευών (οικοδόμων και συναφών κλάδων) και των ιδιωτικών υπαλλήλων.
Η δημιουργία και ανακοίνωση των επιτροπών αυτών θα γίνει μέσα στον Αύγουστο με στόχο να επεξεργαστούν πρόγραμμα δράσεων ενημέρωσης και συσπείρωσης των ανέργων αλλά και των εργαζόμενων/συνταξιούχων δεδομένου ότι σήμερα δεν υπάρχει οικογένεια χωρίς άνεργο και αύριο, πολλοί σημερινοί εργαζόμενοι, θα έχουν χάσει την δουλειά τους.
Αποφασίστηκε επίσης η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων για την διεκδίκηση Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, εν όψει μάλιστα του παζαριού της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, των εργοδοτικών οργανώσεων και των δανειστών για τα εργασιακά και μισθολογικά δικαιώματα που έχει ξεκινήσει στο παρασκήνιο.
Στη σύσκεψη, παρουσιάστηκε και το Σχέδιο Νόμου για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, που συντάχθηκε και υιοθετήθηκε από δεκάδες Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες και το οποίο διεκδικούν οι ταξικές συνδικαλιστικές οργανώσεις.
Με το νομοσχέδιο αυτό επαναφέρονται οι μισθοί, οι συντάξεις και ο 13ος και 14ος μισθός στα προ μνημονίου επίπεδα και καταργούνται οι ελαστικές σχέσεις εργασίας που έχουν μετατρέψει τους εργαζόμενους σε μισο-εργαζόμενους/μισο-άνεργους καθώς και κάθε άλλο αντεργατικός νόμος που ψηφίστηκε την τελευταία οκταετία.
Η Γραμματεία Λιβαδειάς του  ΠΑΜΕ καλεί άνεργους, εργαζόμενους και συνταξιούχους σε επαγρύπνιση και ετοιμότητα γιατί, όπως κάθε προηγούμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση έτσι και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ,  επιλέγει μέσα στο κατακαλόκαιρο να καταστρέψει ό,τι έχει απομείνει από τα εργατικά δικαιώματα προκειμένου να ικανοποιήσει τις ορέξεις του ΣΕΒ και των υπόλοιπων εργοδοτικών οργανώσεων.

Λιβαδειά 27-7-2016

Δεν υπάρχουν σχόλια: