Κυριακή 28 Αυγούστου 2016

Ο Ορχομένιος αστρονόμος Γιάννης Τσάπρας* ανάμεσα στους 31 επιστήμονες που συμμετείχαν στην ανακάλυψη της «μικρής Γης» !

Από τον ΑΡΗ ΔΗΜΟΚΙΔΗ 

Ο αστρονόμος Γιάννης Τσάπρας Πηγή: www.lifo.gr

Ο Γιάννης Τσάπρας εργάζεται τώρα στο Astronomisches Rechen-Institut της Χαϊδελβέργης και είναι στην ομάδα των 31 επιστημόνων που ανακάλυψε ένα δυνητικά κατοικήσιμο πλανήτη σε περιστροφή γύρω από το πλησιέστερο αστέρι στον ήλιο μας, τον ερυθρό νάνο που ονομάζεται Proxima Centauri (Εγγύτατος του Κενταύρου).   Ο νέος κόσμος είναι λίγο μεγαλύτερος από τη Γη και βρίσκεται περίπου τέσσερα έτη φωτός μακριά, σε τροχιά γύρω από τον Εγγύτατο του Κενταύρου. Ως εκ τούτου, είναι το πιο εύκολο να μελετηθεί και να ερευνηθεί από οποιαδήποτε «δεύτερη Γη» που έχει ποτέ ανακαλυφθεί. Επιπλέον, σύμφωνα με τα δεδομένα ως τώρα, φέρεται να έχει ιδανικές συνθήκες για ανάπτυξη και φιλοξενία εξωγήινης ζωής.   

 Διαβάστε αναλυτικά στο http://www.lifo.gr/articles/science_articles/112137

Πηγή: www.lifo.gr

* Ο Γιάννης Τσάπρας είναι γιος του Ορχομένιου χημικού κ. Κώστα Τσάπρα, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Ορχομενίων της Αθήνας "Ο Μινύας".  Το ORCHOMENOS PRESS εκφράζει τα θερμά του συγχαρητήρια γι` αυτή την σπουδαία διάκριση. 
Στη μία το μεσημέρι της 24ης Αυγούστου, σε μια ιστορική συνέντευξη τύπου, η ESO παρουσίασε την ανακάλυψη στα κεντρικά της στο Garching, κοντά στο Μόναχο, της Γερμανίας (Credit: ESO/M. Zamani) Πηγή: www.lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: