Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016

Τη Δημοτική Αρχή καταγγέλλουν οι παρατάξεις της μειοψηφίας του Δήμου Λεβαδέων υπερασπιζόμενοι τους κατοίκους της Ανάληψης για ανάκληση της απόφασης του ΔΣ

Καταγγέλλουμε τη Δήμαρχο Λεβαδέων κ. Πούλου, την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γεωργαντά και τη δημοτική πλειοψηφία για την απαράδεκτη και αντιδημοκρατική συμπεριφορά τους που αρνήθηκαν να συζητηθεί το αίτημα των κατοίκων της Ανάληψης για ανάκληση της δημιουργίας Κέντρου Φιλοξενίας Προσφύγων σε βουστάσιο ιδιώτη.
Παραβιάζοντας τη σχετική νομοθεσία και τον κανονισμό λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου, δεν άκουσαν τις εκκλήσεις όλων των πτερύγων των δημοτικών παρατάξεων της μειοψηφίας να εφαρμοσθεί ο κανονισμός και να γίνει δεκτό το αίτημα των κατοίκων της Ανάληψης για ουσιαστική συζήτηση του θέματος.
Έκλεισαν τ’ αυτιά τους στις αγωνιώδεις φωνές των κατοίκων και στα νέα στοιχεία που κατέθεσε το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς με τον Πρόεδρό του κ. Γιάννη Σταθά, τα οποία ουσιαστικά παραδέχθηκε και η Δήμαρχος.
Αρνήθηκαν την εξεύρεση μιας λύσεως που θα αποδείκνυε ότι η Λιβαδειά διακρίνεται για τον ανθρωπισμό της.
Με πείσμα πρωτόγνωρο επιδιώκουν να «φιλοξενήσουν» θύματα πολέμου και ανήλικα παιδιά σε βουστάσιο με απάνθρωπες συνθήκες.
Οι μάσκες έπεσαν, έβαλαν πάνω από την πόλη, τους πολίτες, τον ανθρωπισμό και την αλληλεγγύη στους πρόσφυγες, την εξυπηρέτηση άλλων συμφερόντων.
Ο δημόσιος διάλογος, τον οποίον αρνήθηκαν, με την παρουσία του λαού και όλων των φορέων του Δήμου μας κατοχυρώνουν λύσεις με διαφάνεια, νομιμότητα και ανθρωπιά.
Αυτές τις αρχές υπηρετούμε με συνέπεια και αγωνιζόμαστε, παραμερίζοντας οποιεσδήποτε διαφορές, γιατί πάνω απ’ όλα είναι ο Δήμος και οι πολίτες.


Λιβαδειά 25-8-2016
Οι δημοτικοί συνδυασμοί


Αριστείδης Ρούσσαρης
Αλέξανδρος Μητάς
Σπυρίδων Γκικόπουλος
Κων/νος Σωτηρόπουλος
Παναγιώτης Δελής

       Γεώργιος Ζιώγας
        Γεώργιος Σκλάβος
        Λουκάς Παπαϊωάννου

        Θεόδωρος Θεοδώρου


Δεν υπάρχουν σχόλια: