Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016

Νέα παρέμβαση από την ηγεσία του Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς για την φιλοξενία προσφύγων στο Δήμο Λεβαδέων

                             ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

ΕΙΝΑΙ ΥΠΑΝΘΡΩΠΟΙ ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ
ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ-«ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΟΥΣ» ΤΟΥ  ΣΥ.ΡΙΖ.Α.:
ΤΩΡΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΣΕ ΒΟΪΔΟΜΑΝΤΡΙ, ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΑΝΑΛΗΨΗΣ, ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΔΕΛΛΙΟΥ
   
Με μεγάλη μας έκπληξη και θλίψη, κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λεβαδέων την  1-8-2016, κατά την συζήτηση του έκτακτου θέματος για την εγκατάσταση προσφύγων στην περιοχή της Λιβαδειάς, μετά τις αποτυχημένες προτάσεις τόσο της Κυβέρνησης (πρώην εργοστάσιο «UNICOT» νυν ποιμνιοστάσιο), όσο και της Δημάρχου Λεβαδέων κας Παναγιούς (Γιώτας) Πούλου (πρώην εργοστάσιο «ΚΑΛΑΜΠΟΚΑΣ» νυν ιδιοκτησίας ΤΡΑΠΕΖΑΣ EUROBANK ERGASIAS Α.Ε. του Ομίλου Λάτση), η οποία αρχικώς, ούσα αρχιτέκτονας μηχανικός στο επάγγελμα, εγγυόταν για την καταλληλότητά του, παραδέχτηκε κατόπιν, δηλώνοντας ότι ήταν μέχρι τα τέλη του έτους 2014 εκτιμήτρια ακινήτων της ΤΡΑΠΕΖΑΣ EUROBANK ERGASIAS Α.Ε., την ακαταλληλότητα του κτιρίου αυτού, η Δημοτική Παράταξη της πλειοψηφίας αποφάσισε και πρότεινε το βουστάσιο, ιδιοκτησίας Δέλλιου, που βρίσκεται  στην περιοχή της Ανάληψης (Σούρπη), το οποίο αυτή τη στιγμή χρησιμοποιείται ως Μονάδα Βοοειδών και Αιγοπροβάτων !!!
Η τελευταία πρόταση της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου επιβεβαιώνει αυτό που λέγαμε από την αρχή, ότι η Συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛ., με την οποία συντάσσεται πλήρως η πλειοψηφία της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Λεβαδέων, βλέπει τους πρόσφυγες ως «μπίζνες» και ως υπάνθρωπους, εφόσον πρότειναν τη στέγασή τους αρχικά σε μαντρί, κατόπιν σε εγκαταλελειμμένες αποθήκες βάμβακος και τώρα σε βουστάσιο. Ούτε ο Χίτλερ δεν είχε τέτοια Στρατόπεδα Συγκέντρωσης.
Τέτοιες ρατσιστικές πρακτικές  αντιμετώπισης της ανθρώπινης ζωής και αξιοπρέπειας δεν θα τις επιτρέψουμε, ως Εργατικό Κίνημα.

                                       Για       το       Δ.Σ.

            Ο       ΠΡΟΕΔΡΟΣ                      Ο      ΓΕΝ.  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

        ΣΤΑΘΑΣ    ΙΩΑΝΝΗΣ                      ΚΑΡΒΟΥΝΗΣ   ΓΕΩΡΓΙΟΣ


Quiz: Ποιοι από τη Λιβαδειά έχουν ΜΚΟ και ασχολούνται με το προσφυγικό;

Δεν υπάρχουν σχόλια: