Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016

Ξεκινά η μετάδοση το μήνυμα της «Συμφωνίας Αλήθειας» της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη

Περισσότεροι από 20 Βουλευτές απ’ όλη την Ελλάδα και δεκάδες στελέχη της ΝΔ (Συντονιστές, Τομεάρχες, μέλη της Πολιτικής Επιτροπής, Επικεφαλής Γραμματειών κ.α.) επισκέπτονται τους Νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου, όλη την εβδομάδα, με στόχο να μεταδώσουν το μήνυμα της «Συμφωνίας Αλήθειας» της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Συγκεκριμένα, στελέχη της ΝΔ, επισκέπτονται περισσότερες από 40 πρότυπες αγροτικές συνεταιριστικές μονάδες στην Πελοπόννησο, περισσότερα από 10 τμήματα ΑΕΙ, ΤΕΙ και ερευνητικά ιδρύματα, περισσότερες από 20 μονάδες καινοτομίας και επιτυχημένες επιχειρήσεις στον κλάδο της νεανικής επιχειρηματικότητας, καθώς και περί τις 30 δομές κοινωνικής αλληλεγγύης.

Στόχος είναι μέσα από τις στοχευμένες αυτές δράσεις κομματικών στελεχών, να αναδειχθεί η σημασία που έχουν στην παραγωγή υπεραξίας και πλούτου στις τοπικές κοινωνίες η έρευνα, η καινοτομία, η εξωστρέφεια και η αριστεία, αλλά και να στείλει η ΝΔ το μήνυμα ότι χρειάζεται ένα κλίμα στο οποίο να μπορούν να κινητοποιηθούν οι δημιουργικές δυνάμεις του τόπου και να αξιοποιηθούν οι ενδογενείς και κυρίως οι τοπικές αναπτυξιακές δυνατότητες.

Τα «οδοιπορικά» της ΝΔ σε όλη την Ελλάδα ξεκίνησαν πριν από τη επίσκεψη της ΝΔ στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και συνεχίζονται σε όλη την Ελλάδα. Ο κ. Λευτέρης Αυγενάκης αναφερόμενος στο «οδοιπορικό της ΝΔ για τη Συμφωνία Αλήθειας» τονίζει: «Σκοπός μας είναι να επικοινωνήσουμε τη Συμφωνία Αλήθειας της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη σε όλους τους Έλληνες, να ακούσουμε τις απόψεις τους, τις θέσεις τους, αλλά και να συζητήσουμε με τον κάθε ένα πολίτη, επαγγελματία, ακαδημαϊκό, άνεργο, οικογενειάρχη που δίνει καθημερινά τον αγώνα του από το δικό του μετερίζι. Η Νέα Δημοκρατία χτίζει τη Συμφωνία Αλήθειας απευθυνόμενη σε όλα τα ενεργά – παραγωγικά κύτταρα της ελληνικής κοινωνίας».

Βασικά σημεία της Συμφωνίας Αλήθειας

·         Η ΝΔ εργάζεται για ένα συλλογικό εθνικό όραμα για τη μετά το Μνημόνιο Ελλάδα.

·         Την Ελλάδα που απελευθερώνει και είναι δίπλα, όχι απέναντι, στις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου μας και ειδικά στους νέους.

·         Την Ελλάδα που επιδιώκει την αριστεία και την επιβράβευση σε κάθε τομέα της οικονομικής και  κοινωνικής ζωής και η οποία, πέρα από την ατομική επιτυχία, διαμορφώνει συλλογικά πρότυπα.

·         Την Ελλάδα που βάζει το δημόσιο συμφέρον και τη λειτουργία των θεσμών μας στην πρώτη θέση της πολιτικής.

·         Την Ελλάδα που δεν λησμονά ότι στο επίκεντρο κάθε δίκαιης δημόσιας πολιτικής είναι οι «ξεχασμένοι Έλληνες». Οι απομονωμένοι στο περιθώριο της οικονομικής και κοινωνικής ζωής, συμπολίτες μας. Που δεν έχουν πρόσβαση στα κέντρα εξουσίας, που υποφέρουν σιωπηλά και με αξιοπρέπεια.

·         Το πρόγραμμα της ΝΔ περιλαμβάνει μέτρα οικονομικής πολιτικής, για μείωση της φορολογίας και αντίστοιχη μείωση της κρατικής δαπάνης, προσέλκυση ιδιωτικών επενδύσεων και αντιμετώπιση του μείζονος προβλήματος της ανεργίας, καθώς και μεταρρυθμίσεις που στόχο έχουν να δώσουν προοπτική και ελπίδα στους πολίτες.

·         Ο οδικός χάρτης για την επανεκκίνηση της οικονομίας έχει στο επίκεντρο του τις νέες δουλειές και η μείωση της ανεργίας θα έλθει, μέσα από νέες δουλειές στον ιδιωτικό τομέα που θα προκύψουν από νέες επενδύσεις κι όχι από κρατικές προσλήψεις. Δουλειές για τους πολλούς κι όχι για το κόμμα και τους κολλητούς.

·         Για να πετύχουμε αυτούς τους στόχους δεν αρκούν ημίμετρα και ξαναζεσταμένες συνταγές. Χρειάζονται νέες ιδέες και νέες πολιτικές, τόλμη, αποφασιστικότητα, ρίσκο.

·         Χρειάζεται εμπροσθοβαρής υλοποίηση τολμηρών μεταρρυθμίσεων που θα σπάσουν τον φαύλο κύκλο της αναξιοπιστίας και της ασυνέπειας της οικονομικής πολιτικής.

·         Πρωτοβουλίες που θα κερδίσουν την εμπιστοσύνη των αγορών με στόχο την πλήρη πρόσβαση της ελληνικής δημοκρατίας στις διεθνείς αγορές κεφαλαίου αλλά και την ταχύτατη αποκλιμάκωση των επιτοκίων δανεισμού.

·         Πρωτοβουλίες που θα κερδίσουν την εμπιστοσύνη των επενδυτών, εγχώριων και ξένων, μετατρέποντας ταχύτατα την Ελλάδα σε μια χώρα φιλική στις επενδύσεις.

·         Πρωτοβουλίες που θα κερδίσουν την εμπιστοσύνη των πολιτών, αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι το αναπτυξιακό μέρισμα αφορά όλους και όχι λίγους προνομιούχους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: