Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

«Μπαλάκι» για ένα 24ωρο οι μαθητές της θεωρητικής κατεύθυνσης στο Ακραίφνιο – Πρωί πρωί στο γραφείο του Δημάρχου για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων

Την απογοήτευση και την οργή των τοπικών Κοινοτήτων Ακραιφνίου – Κοκκίνου το απόγευμα της Τετάρτης διαδέχθηκε η πρωϊνή χαρά και ικανοποίηση από την παραμονή της θεωρητικής κατεύθυνσης στο Γυμνάσιο Ακραιφνίου – Λυκειακές Τάξεις.

Οι μαθητές  έγιναν μπαλάκι για ένα 24ωρο, αφού αρχικά είχε προφορικά ενημερωθεί η διεύθυνση του σχολείου και η κοινή γνώμη πως με τη θετική εισήγηση του Περιφερειακού Δντη Εκπαίδευσης κ. Χρήστου Δημητρίου, ο Υπουργός Παιδείας «πείστηκε» και θα έχουμε αλλαγή της απόφασής του, εντούτοις με νεότερη ενημέρωση του Δντη Βθμιας Εκπαίδευσης κ. Αλέκου Καρκάνα αργά χθες το απόγευμα,  η απόφαση του Υπουργού εν τέλει είναι αρνητική και το Τμήμα Θεωρητικής Κατεύθυνσης θα καταργηθεί.
Η ανακοίνωση αυτή έγινε από τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Ακραιφνίου κ. Βασιλείου και τον Δντη του Σχολείου κ. Κεσσίσογλου, καθώς κορυφώνονταν η ανοικτή λαϊκή συγκέντρωση (απ` όπου και τα στιγμιότυπα) έξω από το Δημοτικό Κατάστημα Ακραιφνίου.
Μια απόφαση που όχι απλά ανατρέπει και πάλι τα δεδομένα, αλλά αλλάζει και την στάση που επιθυμεί πλέον να κρατήσει σύσσωμη η κοινωνία.
Για το λόγο αυτό, αντιπροσωπεία και πάλι των τοπικών κοινωνιών θα επισκεφθεί σήμερα πρωί πρωί τον Δήμαρχο Ορχομενού και Πρόεδρο της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας κ. Λουκά Υπερήφανο για να καθορίσουν το πλαίσιο των άμεσων κινητοποιήσεων καθώς και την επίσκεψή τους στο γραφείο του αρμόδιου Υπουργού στην Αθήνα. 















Δεν υπάρχουν σχόλια: