Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

Metron Analysis: Μπροστά με 10,2% η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Νέα δημοσκόπηση δίνει ισχυρό προβάδισμα στην ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό
10,2%, ενώ με την αναγωγή το προβάδισμα ανεβαίνει στο 14,6% με επτακομματική Βουλή.
Η πανελλαδική δημοσκόπηση της Μέτρον Ανάλυσις που έγινε για λογαριασμό του ΑΝΤ1 και παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού, δείχνει ότι η ΝΔ έχει σαφές προβάδισμα με ποσοστό 25,8% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 15,6%. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρείται καταλληλότερος για Πρωθυπουργός με ποσοστό σχεδόν διπλάσιο από εκείνο του Αλέξη Τσίπρα.
Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες είναι οι απαντήσεις των πολιτών στα ερωτήματα για το δημοψήφισμα, την στήριξη του «όχι» από την κυβέρνηση, την 17ωρη διαπραγμάτευση Τσίπρα μετά το δημοψήφισμα αλλά και τις συνολικές διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους δανειστές. Τέλος, η συντριπτική πλειονότητα των ερωτηθέντων - οκτώ στους δέκα - φοβούνται ότι οι εξελίξεις το 2017 θα είναι απρόβλεπτες. Υπέρ του ευρώ παραμένει η ισχυρή πλειοψηφία των πολιτών με 64% ενώ υπέρ εθνικού νομίσματος τάσσεται το 31%.
Διαβάαστε περισσότερα στο...  Δημοσκόπηση Metron Analysis: Μπροστά με 10,2% η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/316518/dimoskopisi-metron-analysis-mprosta-me-102-i-nd-enanti-toy-syriza#ixzz4XNIlAGHO

Δεν υπάρχουν σχόλια: