Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2017

Δυναμικό «παρών» στην 82η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης έδωσαν τα Επιμελητήρια – Περιοδεία Μπακογιάννη με Μίχαλο, Αγνιάδη και Ταγκαλέγκα στο Περίπτερο της ΚΕΕ


Για «δικαίωση» Μίχαλου κάνει λόγο ο κ. Π. Αγνιάδης
 όσον αφορά τη νέα επιμελητηριακή νομοθεσία









To πλέον δυναμικό παρόν στην φετινή 82η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης έδωσαν οι Επιμελητηριακοί καθώς μόνο στο περίπτερο της ΚΕΕ συμμετείχαν μικρομεσαίες επιχειρήσεις από κάθε σημείο της Ελλάδας με τα εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα τους  ( σσ. από 50 Επιμελητήρια της χώρας ) , επιχειρήσεις που φιλοξενήθηκαν δωρεάν στο περίπτερο 2 στο Βελλίδειο.  Στη ΔΕΘ και στα περίπτερα των ανθρώπων των επιχειρήσεων της Στερεάς Ελλάδας, αλλά και άλλων περιφερειών ξεναγήθηκε όμως και αυτό το Σαββατοκύριακο ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Κώστας Μπακογιάννης. Μαζί του και αντιπροσωπεία της ΚΕΕ, ανάμεσά τους και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βοιωτίας και Γεν. Γραμματέας της ΚΕΕ κ. Παναγιώτης Αγνιάδης, όπως και άλλα μέλη της Διοικητικής Επιτροπής, όπως οι κκ. Αλ. Στάϊκος και Λουκάς Παπαχαραλάμπους καθώς και ο Βοιωτός Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος κ. Γιάννης Ταγκαλέγκας, κ.α. 







Παραδοσιακά η ετήσια διεθνής αυτή συνάντηση στη Θεσσαλονίκη συμπίπτει και με την Γενική Συνέλευση της ΚΕΕ στο πλαίσιο της ΔΕΘ, όπου φέτος έγινε σε πραγματικό πολύ θετικό κλίμα. Τα στοιχεία δείχνουν ότι η οικονομία επιστρέφει σταδιακά στην κανονικότητα και είμαστε σίγουρα καλύτερα σε σχέση με πέρυσι.
Ωστόσο, η σημερινή κατάσταση για τις επιχειρήσεις, με τα βαρίδια των φόρων και εισφορών, πολύ απλά δεν πάει άλλο! Αν θέλουμε επενδύσεις και υγιή ανάπτυξη, απαιτείται ένα άλλο ριζοσπαστικό φορολογικό σύστημα.
«Η επιχειρηματικότητα, οι Έλληνες της δημιουργίας, η Ελλάδα μπορούν! Αρκεί να μην τα παρατήσουμε στη μέση» σχολίασε στην «ΕΝ ΔΕΛΦΟΙΣ» ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βοιωτίας και Γενικός Γραμματέας της ΚΕΕ κ. Παναγιώτης Αγνιάδης.


Σε προεκλογικό κλίμα…

Εκ των πραγμάτων η ανακοίνωση της διενέργειας των Επιμελητηριακών εκλογών από 1-17 Δεκεμβρίου 2017 ανεβάζει σταδιακά το προεκλογικό κλίμα. Ο κ. Αγνιάδης δεν θέλησε να ανοίξει ακόμη οριστικά τα προσωπικά του χαρτιά, μας περιέγραψε όμως τις τελευταίες εξελίξεις ως «νίκη του κ. Μίχαλου», όπως μας είπε χαρακτηριστικά, «αφού κατάφερε η παρούσα Διοίκηση της ΚΕΕ όχι απλά να αποφύγει τη συγχώνευση των Επιμελητηρίων με την αποτροπή της δημιουργίας 13 Περιφερειακών Επιμελητηρίων, αλλά ενίσχυσε με περαιτέρω δυνατότητες τα επαρχιακά Επιμελητήρια» όπως μας είπε. Ακόμη μας ξεκαθάρισε πως θα υπάρξουν αλλαγές ως προς την εκλογική διαδικασία αλλά και ως προς τη Διοίκηση των Επιμελητηρίων, φέρνοντάς μας ως παράδειγμα πως Διοικητική πλέον Επιτροπής θα αποτελείται όχι από 5 αλλά από 7 άτομα. Συνολικά, όσον αφορά τη νέα επιμελητηριακή νομοθεσία, ο κ. Αγνιάδης δήλωσε ικανοποιημένος.

«Η αγορά δεν έχει χρόνο για χάσιμο»…

Κατά τη διάρκεια του διημέρου 10 και 11 Σεπτεμβρίου 2017, είχαμε και τα εγκαίνια του Περιπτέρου της ΚΕΕ και των Επιμελητηρίων, τα οποία φέτος συμμετέχουν εξαιρετικά δυναμικά στην 82η ΔΕΘ. 
Με αφορμή την ομιλία του Πρωθυπουργού από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, ως επιμελητηριακή κοινότητα «τονίσαμε ότι  το ραντεβού για τον σχεδιασμό του νέου παραγωγικού μοντέλου της χώρας δεν μπορεί να δοθεί σε 12 μήνες. Πρέπει να ξεκινήσουμε τώρα γιατί η αγορά δεν έχει χρόνο για χάσιμο. Εμείς έχουμε καταθέσει την πρότασή μας, αλλά χρειάζεται και η πολιτική βούληση!» μας είπε ο κ. Αγνιάδης στον απόηχο των εγκαινίων, όπου την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο κ. Αντώνης Παπαδεράκης,
Γενικός Γραμματέας Υπουργείο Ανάπτυξης. Συνολικά συμμετείχαν στο περίπτερο των Επιμελητηρίων 380 επιχειρήσεις από 50 Επιμελητήρια. 






Παρόντες ήταν και πολλά μέλη Διοικητικών Συμβουλίων, που δεν παρέλειψαν να επισκεφτούν τα περίπτερα της ΚΕΕ. 
Να σημειωθεί πως  φέτος από τη Βοιωτία συμμετείχαν τέσσερις  επιχειρήσεις, οι οποίες θα φιλοξενηθούν στο stand 16 του περίπτερου 2 της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, είναι οι κάτωθι:
KAMARIDIS GLOBAL WIRE SA, παραγωγή πάνελ πολυουρεθάνης, γαλβανισμένα σύρματα, μαύρα σύρματα, καρφοβελόνες
ΑΦΟΙ ΤΖΕΛΑΤΗ & ΣΙΑ ΕΕ, πλεκτήριο-καλτσοποιία.
ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. «ΕΡΚΥΝΑ», παραγωγή παραδοσιακών τροφίμων.
ΟΡΦΑΝΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ, αλεύρι ζέας, σπόρος και πλιγούρι δίκοκκου σταριού, βιολογικής καλλιέργειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: