Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2017

Στην αναπτυξιακή προοπτική του άξονα «Θήβα – Δελφοί» επενδύει ο κ. Νίκος Θηβαίος - Ενημερώθηκε για νέο εύρημα στο Προσήλιο του Δήμου Λεβαδέων και για την πορεία του Αρχαιολογικού Πάρκου Ορχομενού

Το πολύ σημαντικό νέο εύρημα στο Προσήλιο του Δήμου Λεβαδέων έδωσε πρόσφατα την ευκαιρία στον Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Νομού Βοιωτίας κ. Νίκο Θηβαίο να ζητήσει αναλυτική ενημέρωση από την Έφορο Αρχαιοτήτων Βοιωτίας, η οποία συνδυάστηκε με επί τόπου επίσκεψή τους, παρουσία της Αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας κας Φανής Παπαθωμά, της Δημάρχου Λεβαδεών κας Γιώτας Πούλου και των Αντιδημάρχων Ορχομενού κκ. Γιάννη Νταβαλούμη και Κικής Καραβαγγέλη.

Μετά την επίσκεψή του, με δήλωσή του ο Βουλευτής Βοιωτίας ανέφερε πως το συγκεκριμένο εύρημα «ένας εκ των μεγαλύτερων μυκηναϊκών τάφων που έχει αποκαλύψει η αρχαιολογική σκαπάνη αναδεικνύει περαιτέρω την ήδη μεγάλη αρχαιολογική και πολιτισμική κληρονομιά του Νομού Βοιωτίας.»
Αξίζει να σημειωθεί, μάλιστα, πως ο Βουλευτής με αφορμή την επίσκεψή του στο υπό ανασκαφή μνημείο αναφέρθηκε στην πρόσφατη πρότασή του στο Αναπτυξιακό Συνέδριο Στερεάς Ελλάδας, για ανάδειξη του άξονα «Θήβα – Δελφοί» ως ισχυρού πόλου αρχαιολογικής, πολιτιστικής και τουριστικής ανάπτυξης με παγκόσμια εμβέλεια.

Έκδηλο ενδιαφέρον για τον ιστορικό Ορχομενό…

Ο κ. Θηβαίος – αξίζει επιπλέον να αναφερθεί – πως πρόσφατα κατά την επίσκεψή του στον Ορχομενό για την γιορτή της πόλης από τη διάσωση των Γερμανικών στρατευμάτων είχε την ευκαιρία  να ενημερωθεί από τον Πρόεδρο του ΔΣ και για την πορεία του Αρχαιολογικού Πάρκου Ορχομενού και τις εξελίξεις που το συνοδεύουν, όπως η απόφαση του ΣτΕ για την τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου της Σκριπούς, η έγκριση του ΚΑΣ στη μελέτη αναστήλωσης των κελιών, κ.α.  
Το ενδιαφέρον του κ. Θηβαίου ήταν έκδηλο για όλες τις εξελίξεις γύρω από την ανάδειξη του πολιτιστικού πλούτου στον τόπο μας  και δήλωσε σταθερός σύμμαχος στην προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής και στα σχέδιά της.


Τέλος, το ORCHOMENOS PRESS οφείλει να κάνει γνωστό πως ο εν λόγω Βουλευτής αθόρυβα αλλά μεθοδικά έχει επιλύσει ζητήματα που απασχολούσαν χρόνια τον αγροτικό κόσμο της Βοιωτίας, θέματα για τα οποία θα επανέλθουμε αφού πρέπει να γίνουν γνωστά στη κοινή μας γνώμη. 


Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ του Star Κεντρικής Ελλάδας... 

Περιήγηση και ξενάγηση στο μυκηναϊκό τάφο στο... από LAMIASTARGR

Δεν υπάρχουν σχόλια: