Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017

Επίτιμο μέλος της Ένωσης Νέων Αυτοδιοικητικών ανακηρύχθηκε ο Μπακογιάννης στη Χαλκίδα


Δεν είναι πρώτη φορά που η Περιφέρειά μας έχοντας στο τιμόνι της τον κ. Κώστα Μπακογιάννη που … ανοίγει μια ακόμη νέα χαραμάδα στο δημόσιο διάλογο. Αυτή τη φορά, ο λόγος για την εποικοδομητική – κατά πολλούς παριστάμενους αυτοδιοικητικούς –Εσπερίδα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση του α` και του β` βαθμού που πραγματοποιήθηκε την Τέταρτη 20 Σεπτέμβριου στην  Π.Ε. Εύβοιας, μια εσπερίδα που αφορούσε έναν απολογισμό – τρόπον τινά – του Καλλικράτη και των εντοπισμό των αρνητικών του πλευρών που χρίζουν αναθεώρησης.


Με γενικό τίτλο «Τοπική Αυτοδιοίκηση στην Ελλάδα της Κρίσης» : Προκλήσεις, Προτάσεις, Προοπτικές» και σε συνεργασία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και της Ένωσης Νέων Αυτοδιοικητικών, δεκάδες αυτοδιοικητικοί και από την Βοιωτία, συμμετείχαν σε μια από τις πιο ενδιαφέρουσες ημερίδες που έγιναν πρόσφατα γύρω από τις αλλαγές που επιδέχεται ο Καλλικράτης.



Από το 2010 έως το 2017, στην  Ελλάδα της κρίσης και στο ρόλο των Δήμων και των Περιφερειών, προβληματισμοί γύρω από τις αρμοδιότητες, την υπεχρηματοδοτήσει , τη γραφειοκρατία για την ολοκλήρωση των έργων, τους νόμους που αλλάζουν, τις εγκυκλίους και τις τροποποιήσεις των  νομών, την απορρόφηση των κονδυλίων.
Κεντρικά πρόσωπα της ημερίδας ο «δημιουργός» του Καλλικράτη, ο τέως Υπουργός κ. Γιάννης Ραγκούσης, ο Περιφερειάρχης κ. Κώστας Μπακογιάννης  και ο Δήμαρχος Νέας Σμύρνης κ. Σταύρος Τζουλάκης (αφού ο κ. Χατζχηδάκης, Δήμαρχος Π. Φαλήρου δεν κατέστη δυνατόν να είναι παρών), η οποίοι και ανέλυσαν τις εισηγήσεις τους.



Μια μέρα μετά, ο Περιφερειάρχης κ. Μπακογιάννης – κατά την προσφιλή του τακτική να «μιλά» μέσω των κοινωνικών δικτύων – σχολίασε: «Την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη η συζήτηση που διοργάνωσε η Περιφέρειά μας μαζί με την Ένωση Νέων Αυτοδιοικητικών στην Χαλκίδα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση στην Ελλάδα της κρίσης, συνεδρίαζε η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας για να αντιμετωπίσει την απαίτηση των αποθεματικών των Δήμων από την κυβέρνηση. Είναι η ακτινογραφία της Ελλάδας. Την ώρα που φωνάζουμε για μια Τοπική Αυτοδιοίκηση που πρέπει να πάρει ανάσες για να δημιουργήσει, φρενάρεται και πνίγεται. Θα αργήσουν, αλλά κάποια στιγμή θα καταλάβουν το έγκλημα που διαπράττεται διαχρονικά κατά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Καλημέρα!» … δίνοντας και το στίγμα της ομιλίας του στην Χαλκίδα.
Την Π.Ε.Βοιωτίας εκπροσώπησε η ίδια η Αντιπεριφερειάρχης κα Φανή Παπαθωμά, ανάμεσα σε πολλούς αυτοδιοικητικούς και του δικού μας Δήμου, καθώς παρόντες ήταν οι Αντιδήμαρχοι κκ. Καραβαγγέλη, Γαλάνης και Φουρτάκας.

Συγχαρητήρια, λοιπόν, και από εμάς στην Περιφέρεια μας !
Πάντοτε να καινοτομεί και είναι πρωτοπόρος !


Συγχαρητήρια και στην Ένωση Νέων Αυτοδιοίκητων, 
οι οποίοι ανακήρυξαν τον κ. Μπακογιάννη σε επίτιμο μέλος τους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: