Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017

Πρωτοβουλίες Θηβαίου για την τουριστική ενίσχυση του Παρνασσού

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Βοιωτίας κ. Νίκος Θηβαίος αναλαμβάνει πρωτοβουλίες γύρω από την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής μας. Ανάμεσα στα τελευταίες του κινήσεις ήταν και η συνάντησή του με την Υπουργό Τουρισμού, κα Έλενα Κουντουρά. Ο κ. Θηβαίος ενημέρωσε την Υπουργό για την κατάσταση του Κέντρου και συζήτησε μαζί της τις προκλήσεις της χειμερινής τουριστικής περιόδου.

Σύμφωνα πάντα με την σχετική ενημέρωση, ιδιαίτερος λόγος έγινε για τις αναπτυξιακές προοπτικές ολόκληρου του Νομού Βοιωτίας σε συνάρτηση με τον τουρισμό. Ο Βουλευτής Βοιωτίας ανέπτυξε τις σκέψεις του για ένα ολοκληρωμένο τουριστικό προϊόν που περιλαμβάνει τον μουσειακό, θρησκευτικό, εκπαιδευτικό και ευρύτερα πολιτιστικό τουρισμό, πεδία στα οποία η Βοιωτία μπορεί να εκμεταλλευτεί τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα και να αποτελέσει πόλο υψηλής τουριστικής αξίας.
Από την πλευρά της η Υπουργός, κα. Κουντουρά, εξέφρασε την πλήρη στήριξη του Υπουργείου Τουρισμού στις προσπάθειες για αναβάθμιση της τουριστικής δραστηριότητας στη Βοιωτία. 


Τίτλος:
Επί τόπου στο Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού

 

Της συνάντησης του κ. Θηβαίου με την κα Κουντουρά ακολούθησε η επίσκεψή του , Σάββατο 21 Οκτωβρίου, επί τόπου στο Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού. Ο Βουλευτής Βοιωτίας είχε την ευκαιρία να επισκεφτεί το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού εν όψει της χειμερινής περιόδου και να ξεναγηθεί από τον διευθυντή κ. Κώστα Ξυπόλητο στις εγκαταστάσεις του Κέντρου, στα «Κελάρια» και στη «Φτερόλακα». Μετά από πολλά χρόνια αδράνειας, σήμερα κατασκευάζονται χιονοπαγίδες, ο αναβατήρας «Οδυσσέας» είναι έτοιμος προς χρήση και τα service των υπόλοιπων αναβατήρων προχωρούν κανονικά.  Στη συνέχεια, ο κ. Θηβαίος συναντήθηκε στην Αράχωβα με αντιπροσωπεία τοπικών ξενοδόχων, με τους οποίους συζήτησε τις προοπτικές και τις προκλήσεις της χειμερινής περιόδου. Ιδιαίτερος λόγος έγινε για τους τρόπους προβολής της Αράχωβας και του ΧΚΠ στην κατεύθυνση προσέλκυσης οργανωμένου τουρισμού.

Ο Βουλευτής δεσμεύτηκε να διερευνήσει όλες τις δυνατότητες χρηματοδότησης για τέτοιου είδους προγράμματα, είτε μέσω της Περιφέρειας, είτε μέσω του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: