Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017

Σε πλήρη λειτουργία το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Ορχομενού

     Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Ορχομενού βρίσκεται πλέον σε πλήρη λειτουργία. Η Δημοτική αρχή αφού έκανε τις απαραίτητες προσλήψεις, εξασφάλισε τον κατάλληλο χώρο και την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή, παραδίδει στους κατοίκους της περιοχής ένα πλήρως λειτουργικό κέντρο που θα βοηθήσει τα μέγιστα τις ευπαθείς και ευάλωτες ομάδες.


     Το Κέντρο Κοινότητας Ορχομενού (που διοικητικά υπάγεται στο Αυτοτελές Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Πολιτισμού & Αθλητισμού) στεγάζεται στην οδό Μινύου 3 (Πέτρινα) στην πτέρυγα του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης και είναι προσβάσιμο από ΑμΕΑ. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να το επισκεφτούν από τις 8 το πρωί μέχρι τις 4 το μεσημέρι (Δευτέρα μέχρι και Παρασκευή) ή να τηλεφωνήσουν στον αριθμό 22610-34970. Το οποιοδήποτε πρόβλημά τους θα αντιμετωπιστεί από τον υπεύθυνο του Κέντρου Κοινωνικό Λειτουργό κ. Γιώργο Σταμέλο ή την Ψυχολόγο κα Μαρία Παππά ή την κα Ελένη Γαλανάκου (Βοηθητικό Προσωπικό-Υπεύθυνη Διανομής).
     Τα Κέντρα Κοινότητας είναι δομές που σχεδιάστηκαν από το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και χρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ 2014-2020.
     Το Κέντρο Κοινότητας Ορχομενού είναι το πρώτο σημείο επαφής του πολίτη με την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου. Από εδώ ο κάθε πολίτης μπορεί να ενημερώνεται για όλα τα επιδόματα που δικαιούται, όλους τους φορείς, υπηρεσίες και προγράμματα που του παρέχουν κοινωνική φροντίδα οποιασδήποτε μορφής σε επίπεδο Δήμου, Περιφέρειας ή Επικράτειας.
Το Κέντρο Κοινότητας παρέχει πληροφόρηση και παραπομπή για προγράμματα πρόνοιας και κοινωνικής ένταξης (τοπικά, περιφερειακά, εθνικά, π.χ. Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης ή προγράμματα του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς απόρους ΤΕΒΑ).
     Επίσης παρέχει υπηρεσίες συμβουλευτικής υποστήριξης σε θέματα όπως η προσέγγιση της τοπικής αγοράς για εύρεση εργασίας, η δημιουργία ευκαιριών για νέους ώστε να ξεκινήσουν την επαγγελματική τους ζωή, προβλήματα ενδοοικογενειακής βίας ή ενδοοικογενειακών δυσαρμονιών, ζητήματα νομικού χαρακτήρα, μαθησιακή στήριξη παιδιών και εφήβων, διοργάνωση τοπικών εκδηλώσεων με επιμορφωτικό, ενημερωτικό και κοινωνικό περιεχόμενο.
     Στο Κέντρο Κοινότητας μπορούν να απευθύνονται όλοι οι πολίτες της περιοχής οι οποίοι αντιμετωπίζουν κάποιο κοινωνικό πρόβλημα οι ίδιοι ή μέλη της οικογένειάς τους (ανεργία, οικονομική αδυναμία, έλλειψη στέγης, προβλήματα διαβίωσης λόγω αναπηρίας ή γήρατος) και χρειάζονται τη συνδρομή της Πολιτείας.



Γραφείο Τύπου Δήμου Ορχομενού

Δεν υπάρχουν σχόλια: