Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017

Συνάντηση του Προέδρου της ΚΕΔΕ με τους Προέδρους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Ιδιωτικών Παιδικών Σταθμών και του Πανελλήνιου Συλλόγου Ιδιοκτητών Παιδικών Σταθμών

 
O Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Ιδιωτικών Παιδικών Σταθμών Γ. Σταθόπουλο και την Πρόεδρο του Πανελλήνιου Συλλόγου Ιδιοκτητών Παιδικών Σταθμών Μ. Καστανιά, στα γραφεία της Ένωσης. Στη συνάντηση παρέστησαν επίσης τα μέλη του Πανελλήνιου Συλλόγου Ιδιοκτητών Παιδικών Σταθμών Α. Καντάς και  Δ. Κατάκαλος.
Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν οι τρόποι συνεργασίας, με στόχο τη βελτίωσης της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών προσχολικής αγωγής τόσο των ιδιωτικών όσο και των δημοτικών δομών.
Οι Πρόεδροι των Συλλόγων ευχαρίστησαν τον κ. Πατούλη για τη συνεισφορά του στην κατεύθυνση του εκσυγχρονισμού της προσχολικής αγωγής στα ελληνόπουλα και του εξέθεσαν μία σειρά θεμάτων που χρήζουν επίλυσης, προκειμένου να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία των δομών.
Παράλληλα τον κάλεσαν να συμμετάσχει στο 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο που οργανώνει η Ομοσπονδία τον ερχόμενο Μάρτιο στην Αρκαδία με θέμα «Υπερασπίσου το Παιδί γιατί αν γλιτώσει το Παιδί, υπάρχει ελπίδα».
Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ επισήμανε την ανάγκη διατήρησης της υψηλής ποιότητας των υπηρεσιών που παρέχουν οι ιδιωτικές και δημοτικές δομές προσχολικής αγωγής και πρότεινε να έρθουν προς συζήτηση όλα τα θέματα που αντιμετωπίζει η Ομοσπονδία, στο επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης, παρουσία των μελών των Προεδρείων των Συλλόγων, προκειμένου να εκθέσουν τις απόψεις τους.
Σε δηλώσεις του τόνισε τα εξής:
«Με τα μέλη του Προεδρείου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Ιδιωτικών Παιδικών Σταθμών και του Πανελλήνιου Συλλόγου Ιδιοκτητών Παιδικών Σταθμών, είχαμε μία ιδιαίτερα γόνιμη συζήτηση για όλα τα θέματα που σχετίζονται με τη λειτουργία των Δομών που παρέχουν προσχολική αγωγή.
Για την Τοπική Αυτοδιοίκηση Α’ βαθμού αποτελεί προτεραιότητα η διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας των ιδιωτικών και δημοτικών παιδικών σταθμών, με στόχο μία ουσιαστική και αποτελεσματική προσχολική αγωγή για όλα τα ελληνόπουλα.
Η εκπαίδευση ενός παιδιού στα πρώτα του βήματα είναι ιδιαίτερα κρίσιμη. Σε αυτή την κατεύθυνση η ΚΕΔΕ θα συνεργαστεί με όλους τους αρμόδιους φορείς, με στόχο τη διατήρηση της ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχονται από τις συγκεκριμένες δομές, σε υψηλό επίπεδο».


Δεν υπάρχουν σχόλια: