Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017

Δυναμική παρουσία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στην FOOD & LIFE 2017 στο Μόναχο της Γερμανίας


Με δέκα δυναμικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας συμμετείχε για πρώτη φορά στην Έκθεση Τροφίμων και Ποτών, FOOD & LIFE, που πραγματοποιήθηκε από τις 29 Νοεμβρίου μέχρι τις 3 Δεκεμβρίου 2017 στο Μόναχο της Γερμανίας. Η έκθεση αποτελεί τη μεγαλύτερη καταναλωτική B2C έκθεση τροφίμων και ποτών της Βαυαρίας, και σε αυτήν λαμβάνουν μέρος αποκλειστικά παραγωγοί και εταιρείες με προϊόντα ανώτερης παραγωγικής και γευστικής ποιότητας, χειροποίητα, μη βιομηχανοποιημένα, μη μεταλλαγμένα, καθώς και με βιολογικά προϊόντα.




Στο περίπτερο της Περιφέρειας συμμετείχαν οι εξής εταιρείες – παραγωγοί: ΑΜΑΛΙ ΚΕΡΑΣΜΑΤΑ (Παρασκευαστήριο παραδοσιακών προϊόντων: οπωρικά ξύδια, μικρογεύματα, γλυκά κουταλιού, μαρμέλαδες, chutneys κ.α.), ΑΝΘΗΔΩΝ (έξτρα παρθένο ελαιόλαδο), ATALANTI – Οικογένεια Ανεστάκου (βιολογικές ελιές και πάστα ελιάς), ΓΛΥΚΑΚΙ (chutneys, μαρμελάδες, γλυκά κουταλιού, αποξηραμένα σύκα), ΔΟΥΓΕΚΟΣ ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΟΠΟΙΙΑ ΠΟΤΟΠΟΙΙΑ (αποστάγματα, τσίπουρο, ηδύποτα), ΕΥΒΟΪΚΗ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ (βιολογικό μέλι και μελισσοκομικά προϊόντα), ΚΤΗΜΑΤΑ ΜΟΣΧΟΥΤΑ (βιολογικά αποξηραμένα σύκα, σύκα γεμιστά, παστέλια, συκόμελο, κυδωνόπαστο), LAURUS NOBILIS (φυτικά σαπούνια με βότανα, κηραλοιφές, άλατα), ΣΥΚΟΦΑΓΟΣ (εκλεκτά προϊόντα με βάση το Σύκο Κύμης Π.Ο.Π., συκολατάκια, σαλάμι σύκου κ.α.), ΤΖΙΒΑΝΗΣ Α.Ε. (βιολογικοί οίνοι).

Το Περίπτερο της Περιφέρειας στη διάρκεια του πενθημέρου επισκέφθηκαν περί τους 130.000 επισκέπτες με την παρουσία των Αποδήμων Ελλήνων να είναι ιδιαίτερα έντονη.
Επιπλέον, κλιμάκιο του Γενικού Προξενείου του Μονάχου αποτελούμενο από τους εμπορικούς ακολούθους, κ. Νικόλαο Μπελιά και κ. Δημήτρη Παπούλη, επισκέφθηκε το περίπτερο της Στερεάς Ελλάδας και αντάλλαξε απόψεις με τους παραγωγούς που συμμετείχαν, για την προώθηση των ελληνικών προϊόντων στη γερμανική αγορά.

Κατά τη διάρκεια της Food & Life, οι Στερεολλαδίτες παραγωγοί, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, έκλεισαν εμπορικές συμφωνίες, ενώ διέθεσαν όλα τα αποθέματα των προϊόντων τους στο γερμανικό καταναλωτικό κοινό.

Το Σάββατο 2/12 σε συνεργασία με την Ελληνική Λέσχη Αρχιμαγείρων- Τμήμα Γερμανίας, οργανώθηκε ζωντανή μαγειρική επίδειξη, την οποία επιμελήθηκε η executive chef Ευαγγελία Καρκαμπίτσα χρησιμοποιώντας τα προϊόντα των εκθετών. Το γερμανικό κοινό που παρακολούθησε την επίδειξη είχε την ευκαιρία να γευτεί επί τόπου τα στερεοελλαδίτικα πιάτα, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η επίδειξη είχε ζωντανή ραδιοφωνική και τηλεοπτική  κάλυψη.
Στην έκθεση και στο πλευρό των επιχειρήσεων παρευρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Κτηνιατρικής, Κώστας Αποστολόπουλος, ο οποίος πραγματοποίησε επαφές με γερμανικά δίκτυα πωλήσεων και εμπορικές οργανώσεις, με βασικό στόχο την προβολή των ποιοτικών προϊόντων, της γαστρονομίας και της τοπικής διατροφής της Στερεάς Ελλάδας.



Ο Αντιπεριφερειάρχης Αναπτυξιακού
Προγραμματισμού, Επιχειρηματικότητας
& Εξωστρέφειας

Θεμιστοκλής Χειμάρας



Δεν υπάρχουν σχόλια: