Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018

Ο Κρέοντας φέρνει μουντό τριήμερο -Ο καιρός μέχρι και την Καθαρά Δευτέρα

Γενικά αίθριος με βαθμιαίες αραιές νεφώσεις θα είναι ο καιρός το Σαββατοκύριακο στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδα. Στην ανατολική χώρα και στο νότιο Αιγαίο ενδέχεται να βρέξει. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο το Σαββατοκύριακο, ενώ θα υπάρξει παγετός τις πρώτες πρωινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ.
Σχετικά με τον καιρό της Καθαράς Δευτέρας, σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία ο καιρός σταδιακά από βορρά προς νότο θα καταστεί άστατος, με ασθενείς βροχές στα πεδινά και ασθενείς χιονοπτώσεις κυρίως στα ορεινά, ενώ από τις απογευματινές ώρες και από τα δυτικά ενδέχεται να προσεγγίσει τη χώρα νέο κύμα κακοκαιρίας.
Γενικές προγνώσεις από την ΕΜΥ από το Σάββατο 17-02-2018 έως την Καθαρά Δευτέρα.
Σάββατο
Καιρός στα δυτικά γενικά αίθριος και βαθμιαία αραιές νεφώσεις. Στις υπόλοιπες περιοχές θα υπάρξουν λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα ανατολικά και  νοτιά με σποραδικές βροχές κυρίως τις πρωινές ώρες στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. 
Οι άνεμοι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στο αιγαίο τοπικά 6 με 7 μποφόρ.Η θερμοκρασία θα βρίσκεται σε μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές, ενώ θα υπάρξει παγετός τις πρωινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά.
Κυριακή
Θα υπάρξουν αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν με τοπικές βροχές από το βράδυ στα βόρεια. Οι άνεμοι θα είναι στα δυτικά μεταβλητοί ασθενείς, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στο αιγαίο πρόσκαιρα 6 μποφόρ.Η θερμοκρασία δεν θα έχειαξιόλογη μεταβολή.
Καθαρά Δευτέρα
Ο καιρός θα έχει νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα δυτικά, τα βόρεια και τα κεντρικά με τοπικές βροχές και χιονιά στα ορεινά. Τα φαινόμενα τη νύχτα θα ενταθούν στα δυτικά. Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι νοτιοανατολικοί 4 με 5 και βαθμιαία 6 μποφόρ. Στα ανατολικά θα κυμανθούν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά στα βόρεια 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα έχει μικρή πτώση από τα βόρεια.
Πηγή: Ο Κρέοντας φέρνει μουντό τριήμερο -Ο καιρός μέχρι και την Καθαρά Δευτέρα | iefimerida.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: