Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018

Όλα τα σενάρια ανοικτά για τη ΛΑΡΚΟ – Αναβρασμός ανάμεσα στους εργαζόμενους – Τον προσεχή Μαϊο θα «ανοίξει τα χαρτιά» η κυβέρνηση



Πραγματοποιήθηκε τελικά σήμερα το πρωί η συνάντηση των Σωματείων της ΛΑΡΚΟ, βουλευτών και των εκπροσώπων των τοπικών κοινωνικών με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιώργο Σταθάκη, από την οποία πλέον «όλα τα σενάρια είναι πλέον ανοιχτά». 



Σύμφωνα πάντα με την www.kathimerini.gr,   η συνάντησή τους έγινε υπό το βάρος των νέων δεδομένων που δημιούργησε η πρόσφατη απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για το θέμα των κρατικών ενισχύσεων προς την εταιρία. 
Η πρόσφατη δεσμευτική απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, επισημαίνει το ΥΠΕΝ, καθίσταται οριστική η απόφαση της Ε.Ε. του 2014 για την επιστροφή των κρατικών ενισχύσεων, ύψους 136 εκατ. ευρώ πλέον τόκων, από τη ΛΑΡΚΟ στο ελληνικό δημόσιο.
«Σε αυτό το πλαίσιο, το ελληνικό δημόσιο καλείται να ξεκινήσει διάλογο με τη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την εκπόνηση σχεδίου επίλυσης του ζητήματος», τονίζεται από το υπουργείο. Σε δηλώσεις του ο κ. Σταθάκης υπογράμμισε ότι βασική επιδίωξη είναι να υπάρξει μέριμνα για τη διασφάλιση των εργαζομένων, παραθέτοντας ως παράδειγμα τη συμφωνία που πέτυχε η κυβέρνηση για τη ΔΕΗ και πρόσθεσε: «Η πρόσφατη καταδικαστική απόφαση δημιουργεί ένα νέο τοπίο. Όλα τα σενάρια είναι πλέον ανοιχτά», ενώ διαβεβαίωσε ότι καμία απόφαση δεν πρόκειται να ληφθεί εν κρυπτώ και όρισε νέα συνάντηση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς εντός του Μαΐου, αναφέρει το ρεπορτάζ της Καθημερινής.  Στη συνάντηση μετείχαν οι βουλευτές του νομού Φθιώτιδας, Ιωάννης Σαρακιώτης και Χρήστος Σταϊκούρας, νομού Ευβοίας, Νικόλαος Μίχος, ο αντιπεριφερειάρχης Ευβοίας, Φάνης Σπανός,  ο Πρόεδρος του ΔΣ του Δήμου Ορχομενού Λάμπρος Ρόδης, ο αντιδήμαρχος Ακραιφνίας Ιωάννης Φουρτάκης, ο αντιδήμαρχος Διρφύων - Μεσσαπίων, Παναγιώτης Ματράκας, ο εκπρόσωπο του δημάρχου Λοκρών, Γιώργος Κάζας, καθώς και εκπρόσωποι του Σωματείου Εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ.

Αμέσως μετά σε δηλώσεις του στο ORCHOMENOS PRESS ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Σπανός είπε…
Δηλώσεις έκανε και ο κ. Ανδρέας Κορετζέλος Πρόεδ. ΣΕΛ- ΛΑΡΥΜΝΑ
Καθώς και ο Αντιδήμαρχος Ακραιφνίας κ. Γιάννης Φουρτάκας


Δεν υπάρχουν σχόλια: