Κυριακή 15 Απριλίου 2018

Στην τελευταία του κατοικία ο αείμνηστος Πρωτοπρεσβυτέρος Δημήτριος Ταγκαλέγκας


Στην τελευταία του κατοικία, πίσω από το ιερό του Αγίου Παντελεήμονα Λιβαδειάς, μια ενορία που υπηρέτησε υποδειγματικά για πάνω από τέσσερις συνεχείς δεκαετίες, αναπαύεται από το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου ο αείμνηστος Πρωτοπρεσβυτέρος  Δημήτριος Ταγκαλέγκας.


Πλήθος κόσμος παρέστη στη νεκρώσιμο ακολουθία -  που έψαλαν ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κκ. Ιερώνυμος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κκ. Γεώργιος, αρχιερείς, ιερείς απ` όλη τη Βοιωτία – κι ` ανάμεσά τους ο Περιφερειάρχης κ. Κώστας Μπακογιάννης, Αντιπεριφερειάρχες και Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Δήμαρχοι της Βοιωτίας, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι Κοινοτήτων, ο Πρόεδρος και μέλη του ΔΣ του Επιμελητηρίου Βοιωτίας, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων της πόλης της Λιβαδειάς και όχι μόνο. Συγκινητικά τα λόγια όλων όσων εκφώνησαν επικήδειους για τον εκλιπόντα, λόγια που ράγισαν τις καρδιές της οικογένειάς του, της αξιοσέβαστης πρεσβυτέρας και των παιδιών του αλλά και όλων όσων των γνώρισαν, τον αγάπησαν, συνεργάστηκαν μαζί του  και αναγνώρισαν στον αείμνηστο  παπα Δημήτρη τις πολλές του αρετές.

Συγκινητικότερα όλων, τα λόγια του γιου του, τ. Αντιπεριφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας και ιατρού κ. Γιάννη Ταγκαλέγκα, μέσα από την προσωπική του σελίδα στα social media... 

Έφυγες την Άνοιξη 

πατέρα μου καλέ,
περίμενες τα πάθη Του,
πιστέ Του, λειτουργέ.

Ξεκίνησες τον Γολγοθά

μονάχος να ανεβαίνεις
με στήριγμα την πίστη σου
και ανάσταση προσμένεις.

Σαράντα χρόνια φόρεσες

το ρούχο του Κυρίου
και άλλα τόσα μάτωσες
σ' αυτό του Μαρτυρίου.

Είδες πολλά,άλλα καλά

και άλλα μαυρισμένα,
στα δύσκολα,στα εύκολα
στα καταπιεσμένα.

Κι όσο παιρνούσε ο καιρός

και μίκραινες μπροστά Του,
όλο και πιο δυνάμωνες
για τα θελήματα Του.

Περήφανα και ένδοξα

σε αποχαιρετώ,
τη μάχη σου,πατέρα μου
πάντα θα την τιμώ.

To ΟRCHOMENOS PRESS εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του.

Ψήφισμα των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας


Δεν υπάρχουν σχόλια: